Dacia ostaja zanesljivi partner Gorske reševalne zveze Slovenije

Aleksander Praper Nedelja, 06 Maj 2018

Dacia rada poudarja trpežnost zanesljivost v vseh razmerah in prav to je tisto, kar potrebujejo ljudje, ki rešujejo življenja – gorski reševalci. Po štirih letih dobrih izkušenj z uporabo Dusterjev v številnih akcijah je Dacia junakom slovenskih gora v enoletno brezplačno uporabo predala tri nove terence Dacia Duster.

Za uspešen in hiter odziv na klic na pomoč potrebujejo gorski reševalci zanesljiva vozila, ki jim omogočijo hiter prihod na teren, čim bližje mestu nesreče. Tu stopijo v ospredje zelo dobre terenske zmogljivosti dacie duster, kot nam je na predstavitvi nove generacije dusterja letos že pojasnil predsednik GRZS, Janez Rozman.

Ob prevzemu treh novih vozil Dacia Duster Prestige 1.5 dCi 110 4x4, ki bodo delovala v okviru Gorskih reševalnih služb Radovljica, Jesenice in Rateče, je g. Rozman tokrat dodal: »V preteklih štirih letih smo se z uporabo dusterjev osebno prepričali, da je dacia duster kljub ugodni ceni čisto pravi terenec. Z njim lahko reševalci v naravnem okolju pridemo bližje samemu kraju nesreče. S tem se močno skrajša čas, ki  je potreben za naš prihod do ponesrečencev. Odvisno od njihovih poškodb in vremenskih razmer pa prav hitrost lahko odloča o preživetju. Zaradi zanesljivega delovanja so reševalci tri lanskoletne dacie odkupili, sodelovanje pa letos nadaljujemo s tremi povsem novimi dusterji, ki  nam bodo leto dni pomagali pri našem delu v slovenskih gorah«.

Dacia in Gorska reševalna zveza Slovenije letos nadaljujeta zdaj že tradicionalno pot poglobljenega sodelovanja, ki temelji na skupnih vrednotah znamke Dacia in gorskih reševalcev. Vsekakor si vsi želimo, da bo pomoči potrebnih v slovenskih gorah čim manj. Če bi do nesreče prišlo, pa smo lahko ponosni ob zavedanju, da nad nami bedi preko 800 prostovoljnih gorskih reševalcev, ki so svoj prosti čas posvetili reševanju življenj v najzahtevnejših naravnih okoljih.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper