Dacia nadaljuje s podporo slovenskim gorskim reševalcem

Aleksander Praper Četrtek, 02 Maj 2019

Gorsko reševalna zveza Slovenije je ena tistih pohvale vrednih organizacij, katere pomembnost ostaja v senci, dokler nekdo ne potrebuje njihove pomoči. A pomena njenega učinkovitega delovanja se zavedajo pri Dacii, ki je zadnjih pet let njihov zvesti partner. Dacia se je s svojo vrednoto zanesljivosti v vseh razmerah dobro poistovetila s ljudmi katerih zanesljivost rešuje življenja. Zato je, po petih letih dobrih izkušenj z uporabo številnih dusterjev v mnogih akcijah, Dacia junakom slovenskih gora v enoletno brezplačno uporabo spet predala tri nove terence Dacia Duster.

V teh dneh, ko nas prijetno sonce in prebujajoča narava vedno bolj vabijo v naravo in marsikoga v hribe ali gore, se morda niti ne zavedamo pomena varnosti in pomena tistih, ki v primeru nesreč poskrbijo, da se vse čim bolje izteče. Če bi do nesreče prišlo, pa smo lahko ponosni ob zavedanju, da nad nami bedi preko 800 prostovoljnih gorskih reševalcev, ki so svoj prosti čas posvetili reševanju življenj v najzahtevnejših naravnih okoljih. Gorsko reševalna zveza Slovenije za uspešen in hiter odziv na klic na pomoč potrebujejo zanesljiva vozila, ki jim omogočijo hiter prihod na teren, čim bližje mestu nesreče. Tu stopijo v ospredje zelo dobre terenske zmogljivosti dacie duster.

»Dacie duster uporabljamo gorski reševalci že pet let. V tem času smo se na najboljši način lahko osebno prepričali, da je dacia duster kljub ugodni ceni čisto pravi, zelo zanesljiv in zmogljiv terenec. Z njim lahko reševalci v naravnem okolju pridemo bližje samemu kraju nesreče. S tem se močno skrajša čas, ki  je potreben za naš prihod do ponesrečencev. Odvisno od njihovih poškodb in vremenskih razmer je prav hitrost pomembna za uspešnost intervencije«, pojasnjuje pomembno vlogo ustreznih vozil pri njihovem delu predsednik Gorske reševalne zveze Slovenije Janez Rozman in nadaljuje: »Lani smo v uporabo prevzeli tri dacie duster povsem nove generacije. Vozila so ohranila svoje terenske zmogljivosti, hkrati pa naredila velik razvoj naprej glede udobja in dodatne opreme, ki olajša tako vožnjo po cestah kot tudi na brezpotjih. Zaradi zanesljivega delovanja so reševalci vse tri lanskoletne dacie odkupili, sodelovanje pa letos nadaljujemo s tremi povsem novimi dusterji, ki  nam bodo leto dni pomagali pri našem delu v slovenskih gorah«.

Nova tri vozila Dacia Duster Prestige Blue dCi 115 4x4 so prevzeli predsednik Gorske reševalne zveze Slovenije Janez Rozman ter podpredsednika Marko Matajurc in Robert Sušanj.

Dacia je lani na slovenski trg pripeljala povsem novo generacijo modela Duster, ki je kljub povečanju udobnosti in opremljenosti ostal v izvedenki s štirikolesnim pogonom še vedno kleni terenec. To mu zagotavljajo okrepljen spodnji ustroj, povečan odmik od tal in dobri vstopno-sestopni terenski koti.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper