Alain Prost osvojil 2. mesto z Dacio Duster

Sobota, 06 Februar 2010

Alain Prost je osvojil drugo mesto v tekmovanju za Trophée Andros 2009/2010 *, katerega zaključni del je bil v soboto 31. januarja v francoskem smučarskem letovišču Super Besse.

Debitantski nastop Dacie v Pokalu Andros je bil prepričljivo uspešen, saj je poleg drugega mesta v končni razvrstitvi prinesel tudi tri zmage. S tekmovalno različico Dacie Duster, pripravljeno posebej za dirke Pokala Andros, je Dacia razkrila obliko svojega šestega modela, ki bo v kratkem obogatil prodajno ponudbo znamke.

Serijski avtomobil s tem imenom je krepek in zanesljiv avtomobil s štirikolesnim pogonom in mednarodnim značajem. Dacia Duster je namenjen kupcem, ki želijo imeti vsakdanje uporaben terenski avtomobil, hkrati pa edinstveno ugodno razmerje med opremljenostjo, zmogljivostmi in prostornostjo ter ceno. Dacia Duster bo na voljo s pogonom na prednji ali na vsa štiri kolesa, od konca marca letos pa bo postopoma naprodaj v Evropi, Turčiji, Afriki in na Bližnjem vzhodu.

Znamka Dacia je letošnje leto v Franciji začela zelo uspešno, saj je dosežke v avtomobilskem športu spremljal tudi uspeh v prodaji. Komaj pet let po prihodu znamke na francoski trg je Dacia osvojila šesto mesto med najbolj uspešnimi avtomobilskimi znamkami (osebni avtomobili + lahka gospodarska vozila) in kar 4-odstoten tržni delež.

Team Dacia je že v prvi tekmovalni sezoni v Pokalu Andros s tremi zmagami in drugim mestom Alaina Prosta v skupni uvrstitvi doseglo zelo dober izkupiček. Sloviti voznik Dacie Duster tako ocenjuje pravkar minulo sezono:

Alain Prost: »Menim, da naši dosežki ustrezajo pričakovanjem, ki smo jih imeli pred prvo dirko, in naše cilje smo dosegli.«

»Za skupno zmago nam je preprosto primanjkovalo časa. Nastopili smo prvič in s povsem novim avtomobilom, ob sedmih dirkah v komaj dveh mesecih pa je komaj kaj časa za preskusne vožnje.«

»Prihod nove avtomobilske znamke je bil zelo pozitiven za Pokal Andros, a tudi za avtomobilski šport na sploh. Dokazal je, da lahko tudi cenovno ugodna znamka pokaže podobo, ki združuje zmogljivosti in zanesljivost. Menim, da smo na tem področju močno presegli naše cilje.«

Končni vrstni red Trophée Andros 2009/2010: 1. Dayraut (860 točk), 2. Prost (830), 3. Panis (811), 4. Balas (798), 5.Dubourg (775), 6. Lagorce (772), itn.


* Val Thorens (Francija), Grandvalira (Andora) in Saint-Dié-des-Vosges (Francija).

 

Renault Nissan Slovenija