Anja Mlakar na London fashion week pod okriljem Vauxhalla

Sobota, 12 Februar 2011
Britanska znamka Vauxhall, sestrska znamka Opla, vstopa že v deseto sezono sodelovanja na Londonskem tednu mode (London Fashion Week). Vauxhall Fashion Scout išče, prepoznava in  podpira mlade britanske talente iz sveta modnega oblikovanja. Med štirimi najbolj obetavnimi mladimi talenti je letos tudi Slovenka Anja Mlakar.



Vsako leto žirija sestavljena iz strokovnjakov, pazljivo izbere najboljše med mladimi talenti. Ravno v tem času mlada imena oblikovanja pripravljajo zaključne elemente svojih stvaritev in urijo modele za nastop.



Vsak novi oblikovalec ima možnost svojega nastopa na odru, prezentacijo ali razstavo v okviru šest dni trajajočega dogodka. V tem letu so med štirimi najbolj obetavnimi mladimi talenti za modni šov “Ones to watch”, izbrali tudi Slovenko, Anjo Mlakar, ki je diplomirala na Central Saint Martins v Londonu. Njeno kolekcijo opisujejo kot zračno, čistih linij, s poudarjenimi silhuetami in dotikom elegance. Žal med pričujočimi primerki fotografij še ni stvaritve uveljavljajoče se slovenske oblikovalke, ki bo skupaj z drugimi trei finalisti predstavljena v petek 18. februarja ob 15. uri.