Bentley za leto 2016 napovedal luksuznega SUV-ja

Torek, 23 Julij 2013

Bentley je danes potrdil, da je vodstvo, na podlagi izjemno pozitivnih odzivov potencialnih kupcev, dalo zeleno luč za četrti model, ki ga bodo izdelovali v tovarni Crewe. Novinec bo ostal zvest Bentleyevi filozofiji in značilnostim, pa čeprav bo to prvi SUV te znamke. Luksuzni SUV, ki ge je verjetno najavil vpadljivi koncept EXP 9 F, bo na ceste zapeljal leta 2016.

Novi SUV bo tipičen predstavnik znamke Bentley – močan, eleganten, ekskluziven in vrhunsko izdelan. Oblikovno se bo močno razlikoval od drugih SUV-jev in bo ostal zvest prepoznavnim linijam bentleyev. To bo najbolj luksuzen in močen SUV na svetu, kar so napovedali že lansko leto, ob predstavitvi koncepta EXP 9 F.

V naslednjih treh letih bo Bentley investiral preko 800 milijonov funtov v obrat Crewe in v razvoj novih modelov. Po zaslugi novega SUV-ja bo Bentley v Veliki Britaniji ustvaril 1000 novih delovnih mest!

Ob oznanilu te novice, na sedežu znamke Bentley, je bil skupaj z Dr. Martinom Winterkornom, predsednikom uprave Skupine Volkswagen, prisoten tudi Britanski premier David Cameron. V komentarju je omenil, da je britanska avtomobilska industrija trenutno sektor, ki v globalni dirki izjemno dobro napreduje, saj vsakih 20 sekund iz katere od tovarn zapelje nov avtomobil. Ob upoštevanju tega je vlada nedavno lansirala strategijo za podporo avtomobilske industrije. Kljub eksluzivnosti in relativno mali proizvodnji Bentleyeva vloga med britanskimi znamkami ni zanemarljiva - izvozijo kar 80 % svojih avtomobilov.


Aleksander Praper