Chrysler se intenzivno vrača v Evropo

Sreda, 08 Februar 2012

Včasih si je težko predstavljati, koliko avtomobilske znamke vlagajo v svoje reklamiranje. Zanimiv primer je razkrila Chrslerjeva ofenziva na evropske trge. V Veliki Britaniji bo ta ameriška avtomobilska znamka samo v oglaševalsko kampanijo vložil 10 milijonov funtov!


Po združitvi koncernov Chrysler in Fiat, ki je še posebej med ljubitelji znamk Chrysler in Lancia izzvala precej negodovanja zaradi deljenja istih modelov pod obema znamkama, Chrysler v določenih delih evrope nastopa pod svojo znamko, drugje pa kot Lancia. Da bi poudaril svojo znamko v Veliki Britaniji, je Chrysler pripravil oglaševalsko kampanjo Different Is What We Do, v kateri bo novi chrysler 300 C vozil po Detroit, zapeljal v tunel in na drugi strani pripeljal iz njega v Londonu, skupaj s celotno paleto Chryslerjevih vozil. Osrednjo oglaševalsko kampanjo bodo sestavljale tri televizijske reklame in oglaševanje v tiskanih, avdio-vizualnih in spletnih medijih.

V Veliki Britaniji bo Chrysler poleg svojih modelov, 300C in Grand Voyager, prodajal tudi Chrysler (lancio) delto) in Chrysler (lancio) ypsilon.

Aleksander Praper