Skupina Chrysler končno sprejela dogovor o vpoklicu

Torek, 25 Junij 2013

Skupina Chrysler je že nekaj mesecev intenzivno reševala spor z ameriško Nacionalno prometno-varnostno administracijo (NHTSA), ki je ugotovila potencialno pomanjkljivo varnost modelov Jeep Grand Cherokee (1993-2004) in Jeep Liberty (2002-2007).

Statistike NHSTA so namreč izkazovale, da je v 37 nesrečah, z naletom od zadaj, prišlo do požarov in posledično 51 smrti, zaradi česar so krivili pomanjkljivo varnostno zasnovo zadnjega dela omenjenih modelov. Čeprav se večina znamk ne spušča v spore z NHTSA, saj ti pomenijo še večjo škodo za ugled, je Chrysler dolgo vztrajal pri trditvah, da so njegovi modeli nadpovprečno varni.

Pomlad pa je končno prinesla sporazum tega spora. Skupina Chrysler bo prostovoljno sprožila kampanjo za omenjena vozila. Opravili bodo vizualen pregled vozil in po potrebi zamenjali elemente zadnjega dela,  da bi bolje prenesli silo trka ob nizkih hitrostih. Čeprav Chrysler izjavlja, da so vozila brez napak in varna, bodo vpoklic uvedli zaradi zaskrbljenih odzivov kupcev.

Aleksander Praper