Citroen bo vedno bolj internacionalen

Sobota, 23 Junij 2012

Citroën pospešuje svojo prisotnost na mednarodnih trgih in krepi svoj položaj globalne znamke. Linija vozil DS, ki se prodaja v Evropi, Rusiji in Latinski Ameriki, bo od 28. junija na voljo tudi na Kitajskem. Hkrati uvaja tudi dva nova modela, s katerima želi okrepiti prisotnost zlasti v razredu vozil C in se uveljaviti na hitro rastočih mednarodnih trgih. Trg kompaktnih vozil je namreč največji trg na svetu in z 20 milijoni prodanih vozil v letu 2011 obsega skoraj tretjino svetovne prodaje.


Da bi zagotovil pokritost tega trga, na katerem v Rusiji triprostorska vozila predstavljajo 43-odstotni delež, na Kitajskem pa celo 79-odstotni, je Citroën uvdedel dva nova modela: novi Citroën C-Élysée in C4 L, ki je udobna izvedenka vozila C4. Ti dve limuzini, ki sta povsem različnih, a dopolnjujočih se značajev in pripadata različnim razredom, upoštevata potrebe trgov, katerim sta namenjeni. Zasnovani sta bili v Franciji s strokovnostjo mednarodnih Citroënovih ekip.

Novi model Citroën C-Élysée ustreza pričakovanjem zahtevnih kupcev, ki si želijo privlačno, a cenovno dostopno trpežno limuzino, z značilnim slogom znamke Citroën. Z največjo medosno razdaljo v tej kategoriji vozil ponuja prostorno notranjost in po želji potnike razvaja tudi z bogato opremo. Citroën C-Élysée zaznamuje posebna višina podvozja, z zaščitami in namembnostjo za zajrazličnejše kakovosti vozne podlage, kar mu zagotavlja zanesljivost v vseh okoliščinah. Citroëna C-Élysée izdelujejo v španskem mestu Vigo in bo na trg prišel konec leta 2012, najprej v Turčiji, srednji Evropi in Alžiriji.

Citroën C4 L je prvi model, ki so ga oblikovali v šanghajskem oblikovalskem centru in se uvršča v zgornji del razreda C. Poleg elegantne podobe vsebuje prepoznavne lastnosti znamke, kjer velja izpostaviti predvsem udobno vzmetenje in zagotovljeno dobro počutje v potniškem prostoru. Voznik in sopotniki uživajo v vožnji po zaslugi kakovostnega zvočnega in toplotnega udobja, pa tudi po zaslugi prostornega in še posebej komfortno zasnovanega zadnjega dela. Citroën C4 L se bo proizvajal na posameznih področjih njegove prodaje: v mestu Wuhan na Kitajskem od konca leta 2012 dalje in v Kalugi v Rusiji od prve polovice leta 2013 dalje.

Citroën v številkah na mednarodnem trgu:

  • 500.000 prodanih vozil zunaj Evrope v letu 2011;
  • 33 % prodanih vozil zunaj Evrope, kar je 10 odstotnih točk več kot pred 10 leti in 3 odstotne točke več kot leta 2010;
  • 1000 mest, namenjenih sprejemu strank, v več kot 55 zunajevropskih državah.


Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper