Citroen C4 cactus osvojil že 22 nagrad

Četrtek, 05 Februar 2015

Citroën C4 cactus, ki je naprodaj od februarja 2014, je bil eden od vodilnih izdelkov tržne znamke Citroën v preteklem letu. Poleg tega, da ga je dobro sprejela široka javnost (prodanih 42.000 vozil), je prejel tudi številne nagrade različnih organizacij, podeljene po raznolikih kriterijih.

Citroën C4 cactus je doslej prejel številne nagrade. Če jih izpostavimo le nekaj: zvezda oblikovanja, ki jo podeljuje Observeur du Design v Franciji, nagrada za oblikovanje francoske revije Automobile Magazine, zlati volan revij AutoBild v Bolgariji in na Slovaškem, nagrada Red dot in nagrada spletnega mesta Autoscout24.com v Nemčiji, nagrada Gear of the year revije Wired Magazine v Angliji, najboljši crossover leta 2014 v Angliji med nagradami Next green car awards, avtomobil leta 2015 v Španiji ter na Danskem in Hrvaškem, nagrada Coche Elle 2015 revije Elle v Španiji, velika nagrada v kategoriji Start v Avstriji družinski avto leta v Belgiji ter nedavno še nagrado za najlepšo notranjost na 30. mednarodnem avtomobilskem festivalu. Skupaj je Citroën C4 Cactus od lansiranja nabral 22 prestižnih mednarodnih nagrad.

V Alžiriji je društvo alžirskih novinarjev citroëna C4 cactus uvrstilo med 7 finalistov za avtomobil leta 2015. Postal je tudi eden od 7 finalistov za evropski avtomobil leta 2015. Pritegnil je pozornost 58 novinarjev iz žirije, ki so ga izbrali v konkurenci 31 modelov. C4 Cactus je žirijo zapeljal s svojim oblikovanjem, udobjem, praktičnim in uporabnim značajem ter uporabno tehnologijo. Ti elementi definirajo tržno znamko Citroen.
 

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper