Citroen C4 Picasso – najbolje prodajani enoprostorec v Evropi

Sobota, 22 November 2014

Novi citroën C4 Picasso, ki je bil lansiran junija 2013 kot 5-sedežna izvedenka in septembra 2013 še kot 7-sedežnik ("Grand C4 Picasso") je doslej dosegel prodajo 160.000 enot in prevzel vodilno mesto v tržnem razredu enoprostorcev v Evropi.

S skupno prodanimi 160.000 vozili do današnjega dne, od katerih jih je bilo več kot 100.000 prodanih od začetka letošnjega leta, je novi citroën C4 Picasso doživel velik komercialni uspeh. Enakomerno uspešni sta obe karoserijski različici - več kot 49 % prodaje se realizira s 5-sedežnimi izvedenkami in skoraj 51 % s 7-sedežnimi izvedenkami. Skoraj 2/3 prodaje se realizira z najbolj bogatimi nivoji opremljenosti, v domači Franciji pa je dosegel celo četrto mesto med vsemi tržnimi razredi in 1. mesto v razredu enoprostorskih vozil.

Linda Jackson, generalna direktorica znamke Citroën: "Eno leto od lansiranja lahko rečemo, da je odlična komercialna dinamika novega vozila C4 Picasso pravi odraz odziva medijev, ki so znali od samega začetka ceniti ta model in so mu dodelili številne nagrade, kot je prestižni "Zlati volan" v Nemčiji. Novi C4 Picasso je koncentrat vsega najboljšega s področja enoprostorskih vozil in v celoti zadovoljuje pričakovanja današnjih kupcev: to najbolje ilustrira njegovo mesto vodilnega v Evropi!"

V Sloveniji je bilo od lansiranja modela prodanih 422 vozil C4 Picasso in 174 vozil Grand C4 Picasso.

Novi C4 Picasso je v svetu enoprostorskih vozil izvedel generacijski preskok in ponazoril nove vrednote izdelkov znamke Citroën:

  • Več dizajna: prečiščen in izrazit stil, poudarjen z edinstvenim svetlobnim podpisom.
  • Več udobja: notranjost, obdelana duhu opreme lofta (izčiščena armaturna plošča, velike steklene površine s panoramskim vetrobranskim steklom, sedež prednjega sopotnika z naslonom na noge itd.).
  • Več uporabne tehnologije: tehnologije namenjene enostavni uporabi (zaslon na dotik, ki združuje vse funkcije vozila, Park Assist, sistem Vision 360 itd.).
  • Vse to za optimalne stroške uporabe: z združitvijo zmanjšane mase (-140 kg v primerjavi s prejšnjo generacijo) in učinkovitih motorjev najnovejše generacije z namenom znižanja porabe goriva in emisij CO2 (najvarčnejši v svojem razredu: od 3,7 l/100 km in 96 g CO2/km pri motorju BlueHDi 120 s šeststopenjskim ročnim menjalnikom - Euro 6).

Z vnovičnim preporodom koncepta enoprostorskih vozil novi citroën C4 Picasso nadaljuje z drznostjo svojih predhodnikov in pisanjem zgodbe o uspehu Citroënovih enoprostorcev s podpisom "Picasso" (Xsara Picasso, C4 Picasso, C3 Picasso), ki so jih do danes prodali že v več kot 3,3 milijonih primerkih. Številka, ki sama po sebi dokazuje strokovno znanje in legitimnost znamke Citroën na tem trgu.
 

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper