Citroen na avtomobilskem salonu v Parizu zelo uspešen

Ponedeljek, 18 Oktober 2010
Včeraj so se za dve leti zaprla vrata ne mednarodnem avtomobilskem salonu v Parizu - za blagovno znamko Citroën zelo uspešno. Na razstavnem prostoru, ki je združeval kreativno tehnologijo in prijetno počutje, se je zanimanje in povpraševanje za Citroënova vozila glede na leto 2008 potrojilo. Zvezde Citroënovega razstavnega prostora, DS4, DS3 in C-Zero so tako preko spletnih strani pritegnile več kot 1,2 milijona obiskovalcev.


Trikrat več rezervacij kot v letu 2008

Več kot 2.700, to je število rezervacij, ki so bile zabeležene na avtomobilskem salonu. Ta številka je trikrat višja kot v letu 2008. Največje zanimanje je požel novi Citroen C4, s 25% vseh povpraševanj, sledita pa mu C3 in DS3. Najnovejše Citroenove novosti so predstavljale več kot polovico povpraševanj in rezervacij.
Ti rezultati potrjujejo, da je Citroen s svojo kreativno tehnologijo na pravi poti, da še poveča uspeh in dinamiko blagovne znamke zahvaljujoč:

  • novemu vozilu C4, ki je bilo premierno predstavljeno na Pariškem salonu avtomobilov. Najnovejši proizvod blagovne znamke se je že priljubil tako širši kot strokovno javnosti.
  • družini DS3, ki se je obogatila še z verzijo DS3 Racing. Ta model dopolnjuje in zaokrožuje popoln uspeh posebne linije DS.
  • vozilu C-Zero. 100% mali mestni električni avtomobil je dosegel že več kot 800 rednih naročil.


»Biti prisoten na mednarodni prireditvi, kot je Avtomobilski salon v Parizu, je za blagovno znamko velikega pomena, saj na enem mestu širši javnosti lahko pokažemo vse novosti in pa celotno prodajno paleto. Štirinajst dnevna bilanca obiska na našem razstavnem prostoru predstavlja za nas veli izziv, tako glede na zanimanje kot na število prejetih rezervacij za naša vozila«, je ob zaključku prireditve dejal vodja marketinga in komunikacij g. Xavier Duchemin.