Citroen razpisuje Kreativne nagrade 2012 – pokažite ideje!

Nedelja, 23 December 2012

Tema tretjega Citroenovega mednarodnega natečaja Creative awards 2012 je povezljivost. Udeležence iz celega sveta Citroen vabi k ustvarjanju aplikacij za pametne telefone, s pomočjo katerih bi lahko olajšali vsakdan uporabnikom vozil.


Pametni telefoni postajajo vedno bolj integrirani tudi v funkcije avtomobila. Zato so udeležence pozvali, da ustvarijo aplikacijo, ki je odgovor na vprašanje: “Kakšno inovativno aplikacijo za pametne telefone bi razvili, da bi olajšali vožnjo in vsakdanjo mobilnost lažjo, prijetnejšo.?”

Navdihe lahko črpajo iz lastnosti avtomobilov: hitrost, gorivo, poraba, GPS, kakor tudi iz dodatnih  informacij, kot so diagnoza napak, vzdrževanje in promet.

V letu 2010 se je Citroenovih Kreativnih nagrad udeležilo preko 700 oseb iz 55 držav. V letu 2011 je bilo že preko 800 udeležencev iz 87 držav.

Predloge bo ocenjevala žirija, ki je sestavljena iz urednikov revij, oblikovalcev in internetnih gurujev. Zmagovalec bo dobil nagrado 10.000 evrov, drugo uvrščeni 2000 evrov in tretje uvrščeni 1500 evrov. Tudi zmagovalec po izboru javnosti bo prejel nagrado 1500 evrov.

Več podatkov o natečaju je na voljo na spletnem naslovu: www.citroencreativeawards.com.


Aleksander Praper