Citroen Slovenija in Formitas BBDO osvojila veliko nagrado za oglaševanje

Ponedeljek, 30 Marec 2015

Citroën je v petek, 27.marca na slavnostni podelitvi 24. Slovenskega oglaševalskega festivala, ki nagrajuje najboljše dosežke v oglaševanju, v kategoriji Mediji in Zunanje oglaševanje prejel veliko nagrado za billboard za Citroën Jumper.

Na letošnjem Slovenskem oglaševalskem festivalu, ki ga organizira Slovenska oglaševalska zbornica in je v Portorožu potekal v četrtek, 26. marca, in petek, 27. marca, so nastopili številni vrhunski domači in tuji strokovnjaki s področja marketinga in oglaševanja. Skupno je v okviru festivala 38 gostov iz 11 držav sveta nagovarjalo z Upaj si! in ponudilo vsebine na temo nevarnosti varnih poti in preseganja tveganj kot investicije za uspeh. 

Festival, osrednji dogodek stroke, ki je v dveh dneh obiskalo prek 950 udeležencev, enkrat letno poveže vse domače akterje v marketinški stroki, izlušči in nagradi najboljše med dobrimi, in hkrati s celostno zasnovanim kongresnim programom odpira razpravo o aktualnih vprašanjih v komunikacijski stroki, omogoča pa ne le izmenjavo znanj, izkušenj in idej, temveč tudi pogledov na nadaljnji razvoj stroke.

Inovativno rešitev za Citroën Jumper, ki slikovito prikazuje osnovno prednost vozila – to je prostornost, je prepoznala tudi žirija v okviru petkove podelitve nagrad za najboljše dosežke v zunanjem oglaševanju. Poleg tega je Citroen prejel dve srebrni nagradi za tiskan oglas «2% naredita vso razliko» in še drugo mesto v razvrstitvi za Znamko leta. Nagrado je prevzel vodja oglaševanja in marketinga Citroën Slovenija Dejan Debernardi.


Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper