Citroen v prvem polletju 2011

Torek, 19 Julij 2011
Citroen je v prvem polletju 2011 prodal 769.000 vozil (sestavljenih in sklopov sestavnih delov), kar je 0,8 % več kot v enakem lanskem obdobju. Citroen izven Evrope dosega 30 % svoje prodaje, oziroma 10 % več kot v letu 2008. To nakazuje uspešen trend globalizacije znamke. Zelo veliko rast beležijo predvsem v Rusiji in Latinski Ameriki. Pomemben uspeh je tudi dober sprejem linije DS ter s tem izboljševanje ugleda znamke.



V Evropi (30 držav) znamka Citroen ohranja svoje 6. mesto, ki ga je osvojila leta 2010, predvsem zaradi držav Srednje in Vzhodne Evrope, in ima trden položaj na domačem trgu. V državah Srednje in Vzhodne Evrope je Citroen dosegel 9,5-odstotno povečanje prodaje. Modeli prestižnih vozil DS3 in DS4 predstavljajo 7 % Citroenove prodaje. Najboljšo prodajo pa beležita C3 (121.000 vozil, oziroma + 7%) ter C4 (71.000 vozil). Tudi električna modela Citroen C-zero in Berlingo first se dobro prodajata - od začetka svoje prodaje sta zabeležila več kot 2200 naročil.

Da bi zagotovila vedno več udobja in olajšala potovanja, znamka Citroen ponuja širok in prilagojen izbor storitev. To dokazuje dejstvo, da je eno od treh novih vozil prodano s pogodbo o storitvah. Na dober odziv je naletel tudi Citroen Multicty - spletni portal za lažje potovanje ob upoštevanju vseh obstoječih prevoznih možnosti. Ta ponudba omogoča načrtovanje poti ‘od vrat do vrat’, rezervacijo prevoznih dokumentov, najem vozil ali nakup potovanj/vikend paketov. Citroen Multicty portal je obiskalo v štirih mesecih preko 600.000 obiskovalcev, od tega jih je bilo 6000 strank.

Po predstavitvi električnih rešitev in mikro-hibridne tehnologije e-HDi bo znamka z vozilom Citroen DS5 ponudila rešitev polnega hibrida z dizelskim motorjem, ki ga je poimenovala HYbrid4. Za povrhu bo delež izpusta plina CO2 pri njem manjši do 35 %.

.