Citroenov dvoboj spolov zaključen

Torek, 16 Marec 2010
Izmed 199 prijav, ki so prispele na posebej za to akcijo prirejeno spletno stran, je žreb izbral 8 finalistov (štiri ženske in štiri moške). S pomočjo glasovanja v oddajah Radia 1, so bili izmed osmih voznikov izbrani štirje finalisti in sicer: Gregor Papež iz Črnomlja, Boštjan Bajc iz Ajdovščine, Marjeta Švajger iz Gradca in Rebeka Saksida iz Škofij. Vsak izmed štirih izbranih tekmovalcev si je izbral svojega sovoznika, ki je moral biti istega spola. Za zmago so se pari borili v petih preizkušnjah.

Varčna relacijska vožnja / Manj je več.
Vsi tekmovalci so začeli pot v soboto, 13. marca 0b 10:00 uri s polnimi rezervoarji goriva, En ženski in en moški par sta imela start v Mariboru z vmesno postajo v Kranju. Drugi ženski in drugi moški par pa sta imela start v Kopru z vmesno postajo v Novem mestu. Na teh vmesnih postajah je vsaka ekipa morala odgovoriti na pet vprašanj iz teoretičnega znanja o varni in varčni vožnji. Vsi štirje pari so morali prispeti na cilj v ljubljanski BTC točno ob 14:30 uri. Predstavnik komisije je na bencinski črpalki izmeril porabo goriva za vsako ekipo posebej.

Po odčitavanju porabe so se vsi štirje pari z novimi Citroeni C3 pripeljali na prizorišče zaključne prireditve, kjer so jih čakale še tri preizkušnje in sicer: bočno parkiranje, skozi šivankino uho (tekmovalci so morali oceniti najmanjšo širino razmika dveh stebričkov, skozi katero so še lahko zapeljali avto) in preizkus do roba (vozniki so skušali zapeljati avto tako, da so sprednja kolesa bila čim bližje na tleh zarisani črti).

Na koncu vseh petih preizkušenj so se skupni rezultati obeh ženskih in obeh moških parov sešteli ter tako dobili končnega zmagovalca s ciljem dokazati ali so boljše voznice ali vozniki. Seštevek vseh preizkušenj je pokazal, da so bili v tem primeru boljši moški vozniki.

Vsak zmagovalni par je zato dobil v enoletno uporabo novi Citroen C3, poraženi tekmovalni par pa je dobil v polletno uporabo novi Citroen C3.



Citroen Slovenija