Citroën bo prodajal električno vozilo Bollore Bluesummer

Ponedeljek, 13 Julij 2015

V okviru sporazuma o strateškem partnerstvu, ki sta ga podpisali skupini PSA Peugeot Citroën in Bolloré, bo Citroën skozi svojo mrežo v Franciji zagotavljal distribucijo avtomobila Bluesummer, izvirnega štirisedežnega stoodstotno električnega kabrioleta, ki se povsem ujema z vrednotami znamke. To je priložnost tako za skupino Bolloré kot za znamko Citroën.

17. junija sta skupini PSA Peugeot Citroën in Bolloré napovedali podpis sporazuma o strateškem
partnerstvu
. Skupina Bolloré ima obsežno znanje o skladiščenju električne energije in razvoju ter aplikaciji rešitev za električne sisteme, PSA pa je bistveno močnejši na področju množične proizvodnje in prodaje vozil. Ta sporazum torej predvideva, da bo skupina PSA Peugeot Citroën distribuirala in izdelovala električno vozilo skupine Bolloré: Bluesummer. Na industrijski ravni bo za montažo skrbela tovarna PSA Peugeot Citroën v mestu Rennes že od septembra 2015 naprej, na ravni distribucije pa bo avtomobil Bluesummer tržila filiala Citroën Francija, ki je zelo prepoznavna in razvejana po celotnem francoskem ozemlju.

Morda se komu sliši nenavadno, da je Citroën izrazil interes, da bi v svoji mreži distribuiral ta 4-sedežni 100-odstotno električni kabriolet, katerega karoserija je izdelana iz niansirane mase ABS PMMA. A to je oblikovno in konceptualno odstopajoč avtomobil, ki se dobro sklada z vrednotami Citroëna. Poznavalci Citroënove zgodovine se bodo namreč spomnili modela Mehari, ki je nadaljeval zasnovo modela 2CV (spačka) in bil izdelan iz plastike (ABS). Izdelovali so ga med leti 1968 in 1987. Bollore bluesummer je dovolj očitno podoben citroenu mehari, da ga lahko pri Citroenu vidijo kot nekakšnega duhovnega naslednika tega preprostega "poletnega" avtomobila.

"To partnerstvo s skupino Bolloré je za mrežo Citroën priložnost za rast prometa in privabljanje nove skupine kupcev v razstavne salone - kupcev, ki jih bo zapeljala izvirnost in svežina avtomobila Bluesummer - s tem pa promocija celotnega našega prodajnega izbora", Philippe Narbeburu, komercialni direktor Citroëna in DS Francija.

Sporazum med znamko Citroën in skupino Bolloré je formalno zapisan v posredniški pogodbi, ta pa je na razpolago vsem koncesionarjem Citroëna, ki se bodo odločili izkoristiti to priložnost.


Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper