Citroën DS4 prejel nagrado Euro NCAP Advanced

Petek, 03 Junij 2011
Citroën DS4, ki je z rezultatom 97 % na področju sistemov za pomoč pri vožnji po protokolu ocenjevanja Euro NCAP osvojil skupno 5 zvezdic, je tako kot citroën C5, novi C4 in DS3 prejel tudi nagrado s strani Euro NCAP Advanced. To je nagrada, ki potrjuje prizadevanje znamke Citroën na področju kreativnih tehnologij, uporabnih v vsakdanjem življenju.



Na prvem mestu citroëna DS4 je varnost, h kateri prispevajo serijsko vgrajene tehnologije za pomoč pri vožnji. Zaradi svoje storitve Citroën eTouch pa je bil citroën DS4 nagrajen s strani Euro NCAP Advanced, ki nagrajuje inovativne sisteme za zagotavljanje večje varnosti in so hkrati tudi dostopni čim večjemu številu ljudi.

Gre za ponudbo inovativnih storitev, ki se je "vselila" v vozilo: to je zlasti klic v sili in asistenca z lokalizacijo vozila (glede na državo): dve brezplačni storitvi, ki sta prek vgrajene SIM kartice na voljo 24 ur na dan, vse dni v tednu, in v primeru težav ali nesreče omogočata natančno lokalizacijo vozila in hitrejše posredovanje reševalnih služb. V okviru Citroën eTouch sta še drugi dve storitvi, ki sta na voljo prek spleta v strankinem osebnem kotičku MyCitroën: Citroënova virtualna knjižica vzdrževanja in EcoDriving. Prva storitev lastnika opozarja v primeru pojava tehničnih ali varnostnih težav in ga obvešča o vzdrževalnih posegih, ki jih je treba izvesti na vozilu, druga pa omogoča spremljanje porabe goriva in emisije CO2. Obe storitvi bosta brezplačni ves čas veljavnosti pogodbene garancije za vozilo.