Citroën je prva avtomobilska znamka s svojim "digitalnim spletiščem"

Sobota, 20 Julij 2013

Z več kot 250 uradnimi internetnimi stranmi in računi družbenih omrežij po celem svetu se je Citroën odločno zasidral na spletu 2.0. Zdaj je blagovna znamka storila še korak dlje in uvedla Citroën Live: www.CitroenLive.com.

Citroën Live ni zgolj nov portal za uradne novice blagovne znamke temveč pravo "digitalno spletišče", preko katerega je možno dostopiti do njenih spletnih mest in računov družbenih omrežij ter pregledovati njihove najnovejše vsebine. S tem je Citroën postal prva avtomobilska blagovna znamka s tovrstno ponudbo. Citroën Live je na voljo vsem in dostopen vsepovsod. Kot enostavna, ergonomsko zasnovana in intuitivna stran uvaja tudi nov način spoznavanja znamke Citroën.

Po drzno zasnovanem izložbenem spletnem mestu Citroën Social Club in razstavnemu salonu C_42 je Citroën v digitalnem svetu znova dokazal svojo ustvarjalno tehnologijo (Créative Technologie) z inovativnim spletnim portalom: Citroën Live (www.CitroenLive.com).

Citroën Live je pravo "digitalno spletišče", ki združuje uradna spletna mesta, bloge in račune družbenih omrežij blagovne znamke. Najnovejše vsebine so zbrane na enem mestu in v realnem času. S tem je Citroën postal prva avtomobilska blagovna znamka s tovrstno ponudbo. Citroën Live je brez sklenitve naročniškega razmerja na voljo vsem uporabnikom. Optimalno je prilagojen vsem sistemom (Mac, PC, pametni telefoni, tablični računalniki) in dostopen od kjerkoli. Enostavno in intuitivno zasnovan portal omogoča posebej napredno iskanje in je razdeljen na dve glavni strani:

  • BOARD: Board je uvodna stran portala CitroenLive.com, na kateri so prikazani najnovejši tokovi novic z družbenih omrežjih, ki jih blagovna znamka ureja širom celega sveta. Po zaslugi iskalnika nudi možnost za nastavitev filtrov iskanja teh tokov po izvoru (na primer: možnost ločene izbire tokov YouTube in Facebook) in/ali po področjih (na primer: prikaz tokov informacij samo za Evropo ali Francijo). Na voljo je celo iskanje po ključnih besedah (na primer: "Sébastien Loeb"). Preko strani Board se lahko uporabnik interneta naroči na želene RSS vire in prejema najnovejše vsebine predhodno izbranih tem.
  • DIGITAL MAP: Digital Map je uvodna stran portala CITROËN Live za razne države (na primer: CitroenLive.fr za Francijo) in hkrati tudi "digitalna osebna izkaznica" znamke Citroën v izbrani državi. Utrdila bo digitalno prisotnost blagovne znamke v državi s prikazom povezav do vseh uradnih spletnih mest, računov družbenih omrežij in mobilnih aplikacij, ki jih Citroën ureja na lokalni ravni.

Skupaj je na voljo okoli 250 uradnih spletnih mest in računov družbenih omrežij (70 Facebook strani, 24 Twitter računov, 23 YouTube kanalov itd.), ki jih blagovna znamka ureja po celem svetu. Citroën Live se uveljavlja kot manjkajoči digitalni člen, po katerem se bodo lahko drugi zgledovali. Pravi koncentrat informacij za vse tiste, ki želijo biti kjerkoli po svetu na tekočem z aktualnostmi blagovne znamke!


Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper