Citroën na avtomobilskem salonu Frankfurt IAA 2011

Sobota, 03 September 2011
Citroën bo na 64. mednarodnem avtomobilskem salonu Frankfurt IAA 2011 poleg svojih tehnoloških novosti ter novega konceptnega vozila Tubik razstavljal vse tri modele, ki danes predstavljajo linijo DS. Znamka znova potrjuje svojo željo po ponujanju rešitev, ki omogočajo lažja potovanja, ob združevanju dveh lastnih meril: drznost in tehnologija.

Citroen DS5
Samo leto in pol po začetku prodaje je citroën DS3 presegel 100.000 prodanih primerkov, nekaj mesecev po začetku prodaje vozila Citroën DS4 pa ta že obsega skupaj približno 15.000 naročil. Na salonu Frankfurt IAA 2011 bo na ogled tudi novi premium model Citroën DS5, katerega prodaja se bo začela ob koncu leta. Znamka Citroën želi z linijo DS pokazati svojo naklonjenost do dela s plemenitimi materiali in zato na svojem razstavnem prostoru v rezerviranem "kotičku" predstavlja svoje najboljše tapetnike in njihove stvaritve.

Citroën DS3 ultra prestige
Citroën na frankfurtskem avtomobilskem salonu predstavlja izvedenko Citroën DS3 Ultra Prestige. Z izborom plemenitih materialov, barv in novimi proizvodnimi postopki ta posebni DS3 odpira svet razkošja. Kombinacija posebne barve, kroma, dekorativne strehe in belega anilinskega usnja v notranjosti, oddaljuje DS3 od običajnih malih avtomobilov.



Citroen DS3 WRC
Citroën nadaljuje svojo športno pustolovščino z novim vozilom Citroën DS3 WRC, z 1,6-litrskim turbo motorjem, z neposrednim vbrizgom in štirikolesnim pogonom. Citroën želi v svetovnem prvenstvu v reliju v letu 2011, tudi po spremembi predpisov, osvojiti sedmi naslov svetovnega prvaka v reliju v kategoriji konstruktorjev. Citroën Total World Rally Team sodeluje z dvema ekipama: Sébastien Loeb / Daniel Elena in Sébastien Ogier / Julien Ingrassia. Tri druge dirkalnike DS3 vozijo zasebni piloti.

Nove barve citroëna DS3
Avtomobilski salon Frankfurt IAA 2011 bo tudi prilika za prikaz novih možnosti individualizacije. Po pred kratkim ponujenem novem barvnem odtenku karoserije v rjavi barvi Hickory, Citroën DS3 ponuja še nov barvni odtenek strehe v barvi roza fuksija, ki je na voljo na vseh možnih prilagodljivih delih. Na voljo so tudi okrasne nalepke z novo tematiko: nežna, lahkotna in prefinjena okrasna nalepka Flower ponuja nenavaden učinek, ki je hkrati mat in biserno lesketajoč.

Citroën tubik concept
Citroën na salonu Frankfurt IAA 2011 nadaljuje s svojo usmeritvijo na področju mobilnosti in odločno odpira nova raziskovalna področja. Nakazuje jih nov koncept Tubik, tehnološko napredno vozilo visokega razreda, čigar namen je doseči pomembno zamisel: spremeniti slog potovanja. Potovanje v gostoljubnem ozračju z naprednimi rešitvami ob povezanosti in varovanju okolja!



Citroënove tehnologije
Od konca preteklega leta Citroën z začetkom prodaje vozila Citroën C-zero ponuja rešitev z izključno električnim pogonom. S prihodom vozila Citroën DS5 znamka Citroën uvaja tehnologijo popolnega hibrida z dizelskim motorjem "Hybrid4", ki združuje zmogljivost (200 KM, 4-kolesni pogon) in manjšo emisijo CO2 (99 g/km). Na svojem razstavnem prostoru znamka predstavlja tudi vozilo Citroën C3 z mikro-hibridno tehnologijo e-HDi 70. Ta različica v ozračje oddaja le 87 g plina CO2 na kilometer. S paketom storitev Citroën eTouch, pridobijo lastniki samodejno določitev položaja vozila v primeru okvare oziroma nesreče za hitrejši prihod ustreznih služb za pomoč. V velikih modelih C5 in C6 pa Citroën še vedno ostaja zvest hidroaktivnim vzmetenjem.

Citroën Multicity
Po uspešnem začetku uporabe v Franciji s 1. marcem 2011 bo Citroën Multicity od začetka prihodnjega leta na voljo tudi v Nemčiji. Ta ponudba, ki je na voljo prek spleta in prenosnega telefona, omogoča lažje urejanje potovanj: od izračunavanja poti (ob upoštevanju vseh obstoječih prevoznih možnosti) pa do rezervacij za svoje letovanje.