Citroën napoveduje svojo prihodnost

Nedelja, 03 Oktober 2010
Drznost, ustvarjalnost in zahtevnost so tri osnovne vrednote Citroënove dinamičnosti, ki se ne odražajo samo skozi proizvode blagovne znamke, ampak prispevajo konkretne rešitve k avtomobilski mobilnosti.

Citroën prinaša z vozilom Citroën C-Zero pravo električno rešitev: nič litrov goriva, nična emisija CO2, nič zvočnega onesnaževanja! To novo mestno vozilo, ki je bilo zasnovano za lažje premikanje po mestu in v okolici mesta ter deluje izključno na električni pogon, je pravi koncentrat tehnologije in kreativnosti, ki že danes ponuja odgovor na zahteve prihodnosti. Z vozilom Citroën Survolt, konceptom na izključno električni pogon, ki je postal resničnost in se odlikuje z zmogljivostmi, ki so na ravni dirkalnih avtomobilov, je znamka temeljito preučila ves potencial tega načina pogona ter združila športnost s skrbjo za okolje.

Citroën napoveduje vozilo prihodnosti in ponuja drugačen pristop do zasnove avtomobila, ki ima le najnujnejše in želi odpraviti zapoved, ki narekuje, da mora biti na vozilu vsega "vedno več" ter se tako z lahkotnostjo spopasti z življenjem. To vizijo si Citroën deli skupaj z znamko Lacoste in jo predstavlja s konceptnim vozilom Citroën Lacoste. Konceptno vozilo, ki v bistvu odločno odraža znamko Citroën, a je hkrati tudi tipični izdelek znamke Lacoste, se je znašlo na križišču avtomobilskega, modnega in športnega sveta. Popolno, preprosto in brezskrbno, a hkrati tudi sofisticirano in prefinjeno vozilo nakazuje Citroënovo razmišljanje o oblikovanju novih modelov, ki bodo dostopni, krepostni, a bodo zlasti po zaslugi prestižnega stila še vedno zelo vznemirljivi.

Citroën ustreza tudi vsakodnevnim potrebam vseh z vse bolj cenjenimi in odgovornimi vozili. Tako kot nova citroëna C3 in C5, tudi novi citroën C4 ponovno dokazuje bogato znanje in ustvarjalnost znamke Citroën na področju oblikovanja, inovativnosti in tehnološke izpopolnjenosti. Eleganten, preudaren, prepričljiv in moderen novi citroën C4 oddaja resnično pozitivno energijo. Poleg tega je že na začetku prodaje na voljo z mikro-hibridno tehnologijo e‑HDi. Varčna in učinkovita tehnologija, opremljena s sistemom Stop&Start zadnje generacije in s sistemom za rekuperacijo energije, bo v zelo kratkem razširjena tudi na preostala vozila iz izbora; in sicer najprej na nove izvedenke vozil Citroën C5 in C4 Picasso.

Citroën odgovarja tudi strankam, ki iščejo nenavadne odločitve. Nekonformistična in drzna linija DS pooseblja užitek, prefinjenost, svobodo drugačnega razmišljanja o avtomobilu in je hkrati okolju prijazna. Filozofija, ki jo odlično pooseblja prototipno  vozilo Citroën DS4, kupe z razširjenimi zmožnostmi, ki je po zaslugi svojih funkcij sposoben zadovoljiti številne potrebe in je vse bolj dinamičen ter privlačen. Citroën je razširil tudi svojo linijo DS z vozilom DS3 racing, športno-elegantno izvedenko vozila DS3, čigar uspeha ni mogoče zanikati. In lahko bi sledili tudi športni uspehi z vozilom Citroën DS3 WRC, ki bo leta 2011 sodeloval na svetovnem prvenstvu v reliju.