Citroën proti alkoholiziranosti za volanom

Četrtek, 08 Maj 2008

Ta ponudba se pridružuje intenzivnejšemu oglaševanju, ki bo mreži Citroën omogočilo, da aktivno podpre napore javnih institucij v boju proti alkoholu za volanom. Alkotest bo prva dva meseca po začetku prodaje na voljo po promocijski ceni 99 €..

Alkohol za volanom je v letu 2006 dejansko postal poglavitni dejavnik prometnih nesreč. Rešenih bi bilo lahko približno 26 % življenj, če bi vsi vozniki upoštevali zakonsko določeno mejno vrednost (delež alkohola pod 0,5 g/l krvi, kar je 0,25 mg/l v izdihanem zraku).

Citroën na tem področju promovira samonadzor nad vinjenostjo; cilj je pripraviti vsakega voznika, ki je pil alkohol, da bi razmislil o svojih sposobnostih za upravljanje vozila. Znamka Citroën tako ponuja alkotest Pélimex 2000, ki je trenutno edini homologirani elektronski model na francoskem trgu. Uporaba alkotesta z dvoletno garancijo je enostavna in hitra.

Varnost voznika in potnikov je bila pri znamki Citroën vedno v središču pozornosti. Omenjena ponudba elektronskega alkotesta dopolnjuje seznam inovativne opreme znamke Citroën na področju varnosti, kjer najdemo opozorilnik nenamerne spremembe voznega pasu (AFIL), to je naprava za učinkovit boj proti premajhni zbranosti, in tudi storitve Citroën za pomoč v sili.

Storitev Citroën za pomoč v sili je na voljo v 8 evropskih državah, 24 ur na dan in 7 dni v tednu,  in omogoča potnikom vozila, da vzpostavijo stik s službo za pomoč v sili, ki je usposobljena za reševanje kakršnihkoli nujnih primerov (priča ali žrtev nesreče z ranjencem, napad …). Ta klic se po trčenju lahko sproži samodejno ali ročno z neprekinjenim pritiskom na gumb "SOS". Če voznik ni v stanju, da bi lahko povedal, kaj potrebuje, se vozilo identificira preko sistema GPS in na kraj nesreče je takoj poslana pomoč, s čimer se pridobi dragocen čas.

 

Citroen Slovenija