Citroën Racing vstopa v tretjo dimenzijo

Četrtek, 10 Februar 2011
Z vstopom avtomobila DS3 WRC na svetovno prvenstvo v reliju Citroën Racing odpira novo poglavje v zgodovini znamke. Pri moštvu Citroën Total World Rally Team so si za cilj zastavili osvojitev sedmega naslova svetovnega prvaka med proizvajalci.



V namen ponovne osvojitve zmagovalnega naslova so oblikovali dve posadki: Sébastien Loeb / Daniel Elena, ki bosta naskakovala osmi zaporedni naslov svetovnega prvaka, ter Sébastien Ogier / Julien Ingrassia, ki sta bila sprejeta v uradno, tovarniško moštvo, potem ko sta v letu 2010 osvojila dve zmagi. V sezoni 2011 bodo za zasebnike vozili še trije avtomobili DS3 WRC pod vodstvom Citroën Racing Technologies. Petter Solberg / Chris Patterson načrtujeta udeležbo na vseh trinajstih preizkušnjah, Kimi Räikkönen / Kaj Lindström bosta sodelovala v desetih relijih, Peter van Merksteijn / Eddy Chevaillier pa bosta sezono začela na reli preizkušnji Portugalske.

Citroën Racing, ki se na najvišji ravni svetovnih relijev udejstvuje že deset let, za tekmovanja pripravlja že svoj tretji avtomobil World Rally Car: za dirkalnikoma Xsara in C4, ki sta osvojila vsak po tri lovorike svetovnega prvaka, bo DS3 WRC prvič nastopil na reli preizkušnji Švedske (10.-13. februar). Moštvo pod vodstvom Olivierja Quesnela si je za to prelomno sezono zastavilo preprost, a hkrati ambiciozen cilj: obdržati naslova svetovnega prvaka med proizvajalci in vozniki!

Citroën DS3 WRC, ki smo ga v našem mediju že obširneje predstavili, je pravi koncentrat kreativne tehnologije, ki izpolnjuje nove predpise mednarodne avtomobilistične zveze (Fédération Internationale de l'Automobile - FIA). Prvič je bil predstavljen oktobra lani na pariškem avtomobilskem salonu.

Svetovno prvenstvo v reliju, ki zajema vse od polarnega mraza na Švedskem do puščavske vročine v Jordaniji, je pristen izziv za človeka in njegov stroj. Tehnično moštvo pod vodstvom Xavierja Mestelan-Pinona je torej v okviru testiranj skušalo posnemati najekstremnejše pogoje, da bi preverilo zanesljivost in izboljšalo zmogljivosti avtomobila.

Citroënov dolgoletni partner Total še naprej sodeluje kot naslovni sponzor uradnega moštva. Dirkalnika DS3 WRC bosta nosila tudi slavne barve znamke Red Bull, ki z moštvom sodeluje od leta 2008. Tri blagovne znamke se bodo vrnile med partnerje Citroën Racinga: Michelin, ki bo obul dirkalnike DS3 WRC, ter Facom in Alcon.