Citroën razporeja svoje moči v rallyu

Četrtek, 10 Junij 2010
Da bi v največji možni meri povečali možnosti za ohranitev naslova svetovnega prvaka v svetovnem prvenstvu v rallyu FIA, bodo v oddelku Citroën Racing opravili nekaj sprememb pri imenovanju moštev v drugi polovici sezone 2010. Sébastien Ogier in Julien Ingrassia se bosta ekipi Citroën Total World Rally Team pridružila na Finskem, Japonskem in v Veliki Britaniji. Dani Sordo in Marc Marti bosta obdržala svojo običajno vlogo na ostalih štirih cestnih dirkah.



Po končanih prvih šestih rallyih svetovnega prvenstva 2010 je izkupiček oddelka Citroën Racing precej laskav: Sébastien Loeb (126 točk) vodi v kategoriji "vozniki" pred Sébastienom Ogierom (88 točk). Ekipa Citroën Total World Rally Team (189 točk) je prav tako na prvem mestu. Cilji oddelka Citroën Racing se od začetka sezone niso prav nič spremenili: obdržati je treba oba naslova. Da bi to lahko dosegli, bodo potrebne nekatere spremembe pri imenovanju posadk v ekipah Citroën Total WRT in Citroën Junior Team.

Sébastien Ogier in Julien Ingrassia, avtorja izvrstnega začetka sezone, ki sta zabeležila prvo zmago na Portugalskem, sta prikazala svojo največjo hitrost in inteligentnost pri usmerjanju dirke. Zaradi svojega stalnega napredka bosta postala člana ekipe Citroën Total WRT na zadnjih treh dirkah sezone, ki bodo potekale samo po neutrjenem terenu: na Finskem, Japonskem in v Veliki Britaniji.

Na teh treh rallyih bosta Dani Sordo in Marc Marti branila barve mladinske ekipe Citroën Junior Team, ki je s 106 točkami trenutno tretja v razvrstitvi konstruktorji. Španca bosta svojo vlogo v ekipi Citroën Total WRT obdržala na ostalih štirih dirkah na asfaltni podlagi (Bolgarija, Nemčija, Francija in Španija). Na tej podlagi sta že enajstkrat osvojila stopničke in zdaj bosta imela nove možnosti, da pripomoreta pri osvajanju naslova v kategoriji konstruktorji.

"Čeprav imamo kar lepo prednost v razvrstitvi v svetovnem prvenstvu, moramo vse priložnosti obrniti sebi v prid. Sezona 2009 je dokazala, da se še tako udoben položaj lahko v trenutku obrne na glavo," opozarja Olivier Quesnel, direktor oddelka Citroën Racing. "Ob pregledovanju rezultatov prve polovice sezone se nam zdi, da bi nam Sébastien Ogier in Julien Ingrassia lahko pomagala doseči naše cilje na neutrjenem terenu. Ne želim, da bi kdo mislil, da je to sankcija proti Daniju Sordu in Marcu Martiju. Začetek sezone so zaznamovali vzponi in padci, zato morata spet pridobiti samozaupanje. Ko bosta na neutrjenem terenu tekmovala za ekipo Citroën Junior Team, bosta lahko sproščeno vozila in se spet znašla "na konju". Upoštevali smo rezultate naših posadk od začetka tekmovalne sezone in mislimo, da bomo s tako sestavo lahko lažje dosegli zastavljene cilje."



Citroen Slovenija