Citroën v Ženevi

Četrtek, 24 Februar 2011
Na 81. mednarodnem avtomobilskem salonu v Ženevi Citroën razstavlja vozila, ki združujejo vrednote znamke kot so ustvarjalnost, tehnologija in pogum.

Citroën DS4

Po vozilu Citroën DS3 je DS4 nov dokaz kreativne tehnologije. S ponudbo neobičajnih stilskih in oblikovnih rešitev, ki vzbujajo emocije in prefinjenost, je vozilo, ki je popolnoma v skladu s filozofijo linije DS. Citroën DS4 je bil v okviru glasovanja, na katerem je sodelovalo več kot 60.000 spletnih uporabnikov iz 62 držav, izbran za najlepši avto leta. Razstavljen bo poleg prestižnega novega konceptnega vozila DS4 Purple, ki vzbuja poželenje in subtilno ponazarja obdelavo žlahtnih materialov pri izdelavi nakita.



Mikro-hibridni berlingo eHDI
Inovativnost je bolj kot kdaj koli prej aktualna z uvajanjem mikrohibridne tehnologije e-HDi na številnih modelih znamke, med temi je tudi Citroën Berlingo, ki je prvič predstavljen v tej definiciji. Citroën potrjuje tudi dobre rezultate na področju zmanjševanja emisij CO2, ki mu jih je tekom leta 2010 uspelo znižati v povprečju za 5,3 grame, tako da znaša povprečna emisijska vrednost 132,3 g.

Hidroaktivno vzmetenje
Vozila Citroën C5 in C6 so opremljena s hidroaktivnim vzmetenjem, ekskluzivno tehnologijo znamke, ki predstavlja edinstveno združitev dinamičnosti in udobja. Hidroaktivno vzmetenje Hydractive III + ima na vozilu C5 dve stopnji trdote in blaženja, ki omogočata sprotno krmiljenje sile vzmetenja za optimalno prilagajanje cestišču in voznikovemu načinu upravljanja. C6 je dodatno opremljen z variabilnim krmiljenim vzmetenjem. Hidroaktivno vzmetenje zagotavlja stalno višino podvozja ne glede na obremenitev vozila in ima funkcijo samodejnega spusta karoserije pri visoki hitrosti zaradi boljše aerodinamike, kar pripomore k manjši porabi goriva in nižji emisiji CO2

Električna mobilnost in storitev Multicity
Od konca leta 2010 dalje znamka Citroën prodaja dva modela, ki delujeta izključno na elektriko, to sta Citroën C-Zero in Berlingo First Electrique, ki ga je znamka razvila v sodelovanju s podjetjem Venturi Automobiles®. Citroën omogoča tudi lažje potovanje s povsem novo ponudbo storitve: Citroën Multicity, ki ponuja novo usmeritev na področju mobilnosti, tako da vsakomur omogoča, da izbere in rezervira način prevoza, ki najbolj ustreza njegovim potrebam.



Citroen DS3 WRC
Citroën nadaljuje svojo športno pustolovščino z novim vozilom Citroën DS3 WRC. Tekmoval bo v okviru svetovnega prvenstva v reliju 2011, saj ustreza novim predpisom, ki veljajo v letošnjem letu. Cilj znamke je osvojitev sedmega naslova svetovnega prvaka v reliju v kategoriji konstruktorjev.

Konceptna vozila Metropolis, C3 red block in C6 scala

Konceptno vozilo Citroën Metropolis, ki so ga razvili v Citroënovem oblikovalskem studiu v Šanghaju, kjer je bil prvič predstavljen v okviru svetovne razstave World Expo je sedaj prvič predstavljen na evropskih tleh. Metropolis s svojo mogočno postavo izraža vizijo kreativnega in sofisticiranega razkošja. To konceptno vozilo pooseblja Citroënovo željo, da ponudi inovativna vozila na področju prestižnih vozil, tako v Evropi kot na Kitajskem, ki je postala za znamko drugo najpomembnejše tržišče po prodanih količinah vozil.



Z modeloma C3 Red Block in C6 Scala Citroën spreminja ustaljene norme in preseneča s povsem novo in ekspresivno obdelavo barv in materialov. C3 Red Block predstavlja mišičasto, ekstrovertirano in brezkompromisno različico C3, ki z nenevadnimi barvnimi kombinacijami dosega vpadljive učinke. Citroën C6 Scala predstavlja Citroënov vodilni proizvod v novi sodobni in dinamični preobleki, ki jo je razvil oddelek za barve in materiale njegovega oblikovalskega centra.