Citroën za koncept DS inside prenavlja konfigurator

Petek, 22 Maj 2009

Citroën je napovedal otvoritev oblikovalskega studia DS INSIDE na spletnem mestu www.dsinside.citroen.com. Konfigurator, ki je popolna novost, natančno uboga spletnega uporabnika in mu omogoča, da oblikuje, ustvarja in zbira izvedenke konceptnega vozila po svojih zamislih.

Konfigurator vozila DS INSIDE spreminja ustaljene norme po zaslugi inovativne in igrive ergonomije. V sredini 3D vmesnika, ki uporablja tehnologijo Paper Vision, vabi uporabnika, da izbere med dvema svetovoma: "Paris style" ali "Ethnic" in da na zaslonu ustvari svoje lastno konceptno vozilo DS INSIDE, ki je skoraj resničnega videza.

Po zaslugi tehnologije in grafične obdelave vmesnik izgine in prepusti prostor avtomobiluDS INSIDE, ki je zdaj na sredini strani: navigacija s premikanjem miške (mouse gesture) v dobesednem smislu sledi roki in očesu uporabnika. Lahko oblikuje vozilo po svojih predstavah in željah: vozilo je osebno in unikatno. Od barve strehe, prek vzvratnih ogledal do barve karoserije: možnih je več milijonov konfiguracij!

Da bi uporabnik lahko konfiguriral svoje vozilo, se ga dotakne in zarisuje črte, ali skicira oblike. Križec za preklic, krogec za brisanje, V za potrditev, C za zamenjavo zornega kota: konfiguriranje še nikoli ni bilo tako zabavno in ultra-osebno, glede na okuse, želje ali trenutno razpoloženje. Koncept tako postane prava dragotina, zbirateljski predmet, ki ga spletni uporabnik lahko shrani, da na vpogled prijateljem in objavi.

 

Citroen Slovenija

.