Clio se vrača – Revoz je bil izbran za proizvodnjo clia

Četrtek, 17 Marec 2016

Renault clio četrte generacije je priljubljen model, ki ima nekoliko nenavadno prodajno pot – saj izstopa iz običajnih okvirov življenjskega cikla posameznega vozila. Že od samega začetka prodaje se njegova prodaja iz leta v leto povečuje. Lani je Renault prodal 409.000 cliov 4, kar je za 8 % več kot v letu 2014, in to štiri leta po začetku proizvodnje.

Trenutno proizvodnja renaulta clia 4 modela poteka v dveh tovarnah: Flins v Franciji in Bursa v Turčiji. Že od začetka prodaje clia 4 sta se ti dve tovarni redno prilagajali povečanemu povpraševanju po tem modelu, in to tako s prilagajanjem proizvodnih količin kot z razporeditvijo posameznih bolj ali manj opremljenih različic. Tovarna Flins trenutno proizvaja clia 4 in zoe, prav tako se pripravlja na začetek proizvodnje nissana micre, zaradi česar ne more povečati proizvodnih količin clia 4. Prav tako to ni možno v Bursi, ki že obratuje v treh izmenah in proizvaja tri različne modele: Clio, Clio Grandtour in Fluence.

Zaradi povečanega povpraševanja in pomanjkanja proizvodnih kapacitet v omenjenih tovarnah se je Renault odločil dodeliti proizvodnjo clia 4 še tretji tovarni. Ta naloga je doletela Revoz Novo mesto, kjer so se doslej izkazali z odlično usposobljenostjo za proizvodnjo vozil razreda I in visoko kakovostjo izdelave. Povrh imajo še razpoložljive proizvodne zmogljivosti. Začetek proizvodnje clia 4 v Novem mestu je predviden od februarja 2017 dalje, zato bodo takoj stekla naložbena dela, ki bodo omogočila postavitev opreme za proizvodnjo clia 4.

Dodelitev proizvodnje clia 4 ne bo vplivala na proizvodnjo tega modela v tovarnah Flins in Bursa, ki bosta clia še naprej proizvajali. Za Revoz in njegove zaposlene pa je to zagotovo zelo dobra novica in z veseljem bodo ponovno medse sprejeli clia, ki je v tej tovarni že nastajal med leti 1993 in 2015. Nov projekt poleg novih naložb prinaša številne nove možnosti: možnost boljše zapolnitve proizvodnih zmogljivosti, možnost doseganja višje učinkovitosti proizvodnje, možnost novega zaposlovanja.
 

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper