Dacia: 2. mesto po zadovoljstvu lastnikov v Nemčiji

Petek, 02 Julij 2010

Dacia je v letošnji študiji J.D. Power Report o zadovoljstvu nemških lastnikov s svojimi avtomobili dosegla vrhunsko uvrstitev. Dacia se je uvrstila na drugo mesto skupaj z nemško prestižno znamko BMW, ki je dosegla enako število točk, in le za las zaostala za prvouvrščeno prestižno znamko Mercedes-Benz.

Romunska znamka, ki je že dobro desetletje del Skupine Renault, se je z 83,6 odstotki popolnoma zadovoljnih lastnikov izvrstno postavila po robu priznanim nemškim, evropskim in daljnovzhodnim tekmecem lestvici avtomobilskih znamk. V vrednotenju zadovoljstva po segmentih je Dacia Logan s 83,9 odstotka popolnoma zadovoljnih lastnikov prav tako osvojila srebrno medaljo.

Dacia je bila v tržno študijo J.D. Power Report za nemški trg prvikrat vključena leta 2009. Na mah se je uvrstila v solidno sredino lestvice. Letos je napredovala za dvanajst mest in s tem dosegla največji napredek med vsemi ocenjenimi znamkami. Odlična uvrstitev Dacie je rezultat brezkompromisnega programa Skupine Renault za vsestransko zagotavljanje kakovosti.

Pri pripravi letošnjega poročila je ekipa za tržne raziskave podjetja J.D. Power v Nemčiji opravila 16.330 spletnih anket, v katerih so lastniki lahko podrobno opisali izkušnje s svojim avtomobilom. Vključeni so bili avtomobili 25 znamk in vseh segmentov, v primeru nedavnih sprememb modela pa so bile upoštevane starejše in novejše izvedenke. Na končni izid raziskave VOSS (Vehicle Ownership Satisfaction Study) vplivajo štirje glavni kriteriji, ki imajo v končni oceni različne deleže; največ šteje privlačnost avtomobila (32 odstotkov), nato kakovost (26 odstotkov), stroški (22 odstotkov) in storitve (20 odstotkov).

 

Renault Nissan Slovenija