Dacia duster zmagala na rallyu v Maroku

Petek, 02 April 2010

Za volanom trpežnega, prostornega in cenovno ugodnega terenskega vozila Duster, se je Isabelle Charles (ki je oblikovala barve in materiale vozila Dacia Duster) na reliju Aicha des Gazelles uvrstila na prvo mesto.

Drugo vozilo Duster, ki je sodelovalo na reliju Aicha des Gazelles in ga je vozila Nathalie Descout (zadolžena za svetovno oglaševalsko kampanjo vozila Duster), je zasedlo četrto mesto. Nekaj dni pred začetkom prodaje je tako Dacia Duster lahko dokazal svoje terenske zmogljivosti kot tudi svojo trpežnost in zanesljivost na peščenih sipinah in obronkih pogorja Atlas v Maroku.

Reli Aicha des Gazelles je nenavadna in edinstvena tekma in je v popolnem sozvočju z znamko Dacia, ki uživa v spreminjanju ustaljenih norm. Reli Aicha des Gazelles:

  • je edina avtomobilska dirka, v kateri sodelujejo samo ženske,
  • predstavlja originalen pristop v svet avtomobilskih tekmovanj: ni pomembna hitrost, temveč čim manjše število prevoženih kilometrov,
  • dovoljuje samo uporabo enostavnih pripomočkov: Gazele (vse udeleženke se kličejo "Gazele" imajo na voljo samo kompas in dva zemljevida v merilu 1:100.000 in 1:250.000
  • in zahteva veliko iznajdljivosti in strategije: pri iskanju obveznih kontrolnih točk Gazele same začrtajo svojo pot, upoštevajoč omejitve zaradi terena.

Duster, novi terenec znamke Dacia, se je na reliju Aicha des Gazelles v kategoriji crossover uvrstil na prvo mesto. Isabelle Charles in njena sovoznica Dounia Bennani (ekipa 315) sta zmagali s skupno 923,04 kazenskimi kilometri*. Isabelle Charles, oblikovalka barv in materialov: "Dacia Duster gre povsod. Po kamnih, po hribovitem terenu, po peščenih sipinah: to je res edinstveno! […] V veliko vzpodbudo nama je bilo občinstvo, ki je kazalo izredno zanimanje in je poznalo najino vozilo Dacia Duster, ki še sploh ni prišlo v prodajo!"

Z drugim vozilom Dacia Duster, ki je sodelovalo na reliju Aicha des Gazelles, sta Nathalie Descout in Dorothée Topin (ekipa 316) na svoji prvi udeležbi na reliju zasedli četrto mesto z 2203,9 kazenskimi kilometri.

* Uvrstitev se določi s prištevanjem kilometrov (razlika med prevoženimi kilometri in razdaljo zračne linije) in kazenskimi točkami (pretvorjenimi v kilometre) za morebitne nepotrjene kontrolne točke. Cilj Gazel je torej doseči najmanjše možno število "kazenskih kilometrov".

 

 

Renault Nissan Slovenija