Dacia se bo udeležila slovite dirke Pikes Peak

Četrtek, 03 Marec 2011
Dacia, znamka Skupine Renault, se loteva novega razburljivega izziva: gorske hitrostne preizkušnje Pikes Peak International Hill Climb. Dacia, zvesta temeljnim vrednotam znamke, ki jih je dokazala s ponudbo vozil z neprekosljivim razmerjem med uporabno vrednostjo in ceno, se je odločila za naskok na najbolj slovito in zahtevno gorsko dirko na svetu, ki poteka v zvezni državi Kolorado (ZDA).



V zadnjih dveh tekmovalnih sezonah je Dacia z dirkalnikom Duster Glace, s štirikratnim svetovnim prvakom formule 1 Alainom Prostom za volanom, dvakrat zapored osvojila naslov podprvaka v tekmovanju za Pokal Andros. Ambicije znamke Dacia pa segajo še dlje. Dacia nadaljuje z mednarodnim razvojem, ki temelji na vrednotah, s katerimi si je utrla pot do uspeha: kakovost in zanesljivost za zelo zmerno ceno.

Najnovejši izziv, ki se ga loteva Dacia, je udeležba v najbolj sloviti gorski dirki na svetu – Pikes Peak v Koloradu (ZDA). Ta dirka bo letos potekala 26. junija. V nasprotju s slovitim motom barona Pierra de Coubertina, Dacia ne verjame, da je pomembno "le" sodelovati, zato je za to dirko izbrala trikratnega prvaka Pokala Andros in enega največjih mojstrov dirkaškega drsenja na ledu Jeana-Philippa Dayrauta. V sodelovanju z Dayrautovim podjetjem "VIP Challenge" bodo strokovnjaki Renault Sport Technologies in Tork Engineering pripravili poseben dirkalnik Dacia Duster. Ta bo imel motor z največjo močjo 850 KM in bo prilagojen tehničnim predpisom gorske dirke Pikes Peak ter posebno zahtevnim razmeram dirke, ki je znana tudi kot "Race to the Clouds".