Dongfeng Peugeot Citroën Automobile začenja graditi četrto tovarno na Kitajskem

Petek, 17 Oktober 2014

Družba DPCA je danes položila temeljni kamen svoje četrte tovarne v Čengduju na Kitajskem, ki spremlja njeno rast prodaje na tem trgu. Slovesnosti so se udeležili člani uprav PSA Peugeot Citroën in Dongfeng Motors ter zastopniki lokalnih oblasti.

V četrti tovarni družbe DPCA, tovarni s proizvodno zmogljivostjo 360 tisoč vozil letno, bodo proizvajali vozila znamk Dongfeng Citroën, Dongfeng Peugeot in Dongfeng Fengshen, zlasti v razredih športnih terenskih vozil ter večnamenskih vozil. Prvi avtomobil bo proizvodno linijo zapustil konec leta 2016.

Industrijske zmogljivosti družbe DPCA trenutno obsegajo 3 tovarne v Wuhanu. Delujejo v dveh izmenah in imajo skupno potencialno zmogljivost 750 tisoč vozil letno. S to četrto tovarno bodo proizvodne zmogljivosti družbe DPCA leta 2016 presegle 1 milijon vozil. Gre za eno pomembnejših etap na poti do zastavljenega cilja v načrtu Back in the Race, ki predvideva 1 milijon prodanih vozil Peugeot in Citroën na Kitajskem leta 2017.

28. marca sta Dongfeng in PSA Peugeot Citroën podpisala sporazum o globalnem strateškem partnerstvu s ciljem prodati 1,5 milijona vozil do leta 2020.

Ob tej slovesnosti je Carlos Tavares povedal: "Gradnja tovarne v Čengduju je ključna etapa v razvoju PSA v Kitajski, ki za skupino predstavlja vodilni trg. Ta tovarna bo družbi DPCA omogočila prilagoditev na izjemno rast prodaje. Leta 2014 pričakujemo, da bomo presegli 700 tisoč prodanih vozil."
 

Po sporočilu za javnost povzel: Peter Mavrič