DS je danes ustanovil športni oddelek DS Performance

Petek, 21 Avgust 2015

Pri DS so danes objavili, da so oblikovali oddelek za avtomobilski šport: DS Performance. DS Performance ekipi DS Virgin Racing ponuja svoje tehnološko znanje na področju raziskav in razvoja v formuli E. DS Performance je oblikovan v bodočem centru odličnosti skupine PSA, v mestu Satory, in ga vodi Yves Matton.

Inženirji DS Performance so na podlagi svojega tehničnega znanja in ob spodbudi, ki jo dajejo doseženi uspehi ekip Yvesa Mattona na tekmovanjih WRC in WTCC, razvili pogonski agregat (e-motor/ menjalnik / nadzorna enota) za DSV-01. Zasnovali so tudi njegov hladilni sistem, zadnje vzmetenje in prenosnik moči. Sistem za upravljanje motorja pa so dodelali v sodelovanju s proizvajalcem Magnetti Marelli.

DS Perfomance bo spremljal DS Virgin Racing skozi celotno sezono, da bosta Sam Bird in Jean-Eric Vergne iz svojih dirkalnikov lahko potegnila najboljše.

"DS Performance je več kot le laboratorij za raziskave in razvoj, je tudi razstavna vitrina tehnološkega znanja in avantgardnega duha znamke DS. Povsem samoumevno je, da smo se za izdelavo električnega dirkalnega avtomobila DSV-01 obrnili na Yvesa Mattona in njegovi ekipi, ki sta večkratna šampiona v pokalih WRC in WTCC," je razložil Yves Bonnefont, generalni direktor znamke DS.

Direktor DS Performance, Yves Matton, pa je dodal: "Zelo sem ponosen, da nam pri DS zaupajo, da bomo dobro opravili izziv, ki ga predstavlja razvoj avtomobila DSV-01. Po opravljenem delu v zadnjih nekaj mesecih so na veliko zadovoljstvo mojih ekip in mene prva uradna testiranja avtomobila DSV-01 s Samom Birdom in Jean-Ericom Vergnejem dobro potekala. DS Virgin Racing bomo spremljali in z njimi delali od Pekinga do Londona, da bo znamka DS žela uspehe v avtomobilskem športu!"


Po sporočilu za javnost povzel: Tomaž Pezdirec