DS je doniral 52.000 € za operacije otrok s srčnimi okvarami

Ponedeljek, 03 November 2014

52.000 € je vsota, ki jo je včeraj prejelo združenje Mécénat Chirurgie Cardiaque Enfant du Monde od prodaje konceptnih vozil DS 3 in DS 3 Cabrio Ines de la Fressange Paris. Zahvaljujoč njihovim novim lastnikom bodo lahko v Franciji operirali in pozdravili otroke s srčno okvaro, ki prihajajo iz držav, kjer primanjkuje sredstev za tovrstne posege.

Avtomobila DS 3 Ines de la Fressange Paris in DS 3 Cabrio Ines de la Fressange Paris, ki sta nastala kot plod sodelovanja med ekipami oblikovalskih studiev znamke DS in Ines de la Fressange Paris, sta bila javnosti prvič predstavljeni šele pred nekaj tedni na svetovnem avtomobilskem salonu v Parizu. Po zaključku tega dogodka se ju je znamka DS odločila podariti združenju Mécénat Chirurgie Cardiaque Enfant du Monde, katerega botra je Inès de la Fressange. Združenje deluje neprekinjeno že od leta 1996 z namenom pomagati otrokom, ki trpijo zaradi srčne okvare, da pripotujejo na operacijo v Francijo, če jih v njihovi državi ne morejo ustrezno oskrbeti zaradi pomanjkanja finančnih ali tehničnih sredstev.

Tako so ti dve edinstveni konceptni vozili včeraj prodali na dražbi avkcijske hiše Maison Artcurial za 52.000 €. Z zbranimi sredstvi bodo lahko pozdravili 4 otroke (povprečni stroški zdravljenja enega otroka so 12.000 €).

Znamka DS je posebej počaščena, da je lahko s svojim prispevkom pomagala v tovrstni akciji in želi vsem tem otrokom uspešno okrevanje!
 

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper