Ekipa X-raid in mini countryman z off-road obliko

Petek, 23 November 2012

Pričelo se je odštevanje za reli Dakar 2013. Prvaki so do popolnosti opremljeni, da ubranijo svoj naslov z dirkalnim vozilom Mini All4 Racing, zmagovalcem leta 2012 - Stephanom Peterhanslom - in originalno dodatno opremo Mini.



Dirkalna vozila Mini All4 Racing, skupine X-raid, se pripravljajo za ubranitev svojega naziva zmagovalcev relija Dakar, ki se bo začel 5. januarja 2013. Ekipa X-raid je v minije countrymane vložila svoje zaupanje, da se bodo izkazali na najbolj zahtevnem reliju na svetu. Na primer, servisna vozila, ki bodo spremljala ekipo na celotni razdalji relija, ki poteka več kot 8.000 kilometrov, skozi Peru, Argentino in Čile, bodo opremljena z oblikovnim paketom off-road. Te privlačne komponente iz nabora dodatne originalne opreme zagotavljajo, da bodo countrymani še bolj učinkovito opremljeni za spopadanje z makadamom, puščavami in gorskimi cestami.



Vseh pet dirkalnih avtomobilov Mini All4 Racing, ki jih je ekipa X-raid poslala na progo, je pokazalo izredno zanesljivost, hitrost in vzdržljivost. Nazadnje pa je bil francoski duet, ki sta ga sestavljala Stephane Peterhansel in sovoznik Jean-Paul Cottret, tisti, ki je zaokrožil skupno zmago pred soekipama Nanija Rome (Španija) in Michela Perina (Francija). Ostali trije dirkalni avtomobili MINI ALL4 Racing so prav tako končali med prvimi desetimi. To je bila 10. zmaga na reliju Dakar v Peterhanslovi karieri.

Natančne priprave na pustolovščino relija Dakar segajo mnogo dlje od zagotovitve pripravljenosti dirkalnih avtomobilov za nalogo, ki jih čaka. Servisna vozila ekipe prav tako igrajo pomembno vlogo pri njihovem uspehu, zaradi česar morajo biti opremljena z vsemi potrebnimi orodji. To je še eno področje, na katerem podjetje Mini zagotavlja dragoceno podporo, in sicer tako v obliki strokovnega znanja kot v obliki avtomobilov.



Zdaj so na servisna vozila dodali komponente off-road oblike, iz nabora originalne dodatne opreme. Štiridelni komplet zunanje opreme zagotavlja zaščito pred udarci kamnov na makadamskih poteh. Off-road oblikovni dodatek sestavljajo dodatni deli srebrne barve za sprednji in zadnji odbijač ter bočni pragovi. Te komponente so bile razvite posebej za minija  countrymana in izpolnjujejo zahtevne standarde BMW Group v smislu oblike, materialov, izdelave in varnosti. Vse to pa pomeni, da dodatno opremljanje vozila z njimi ne vpliva na pogoje jamstva vozila. Prodajo in montažo izvajajo mreže pooblaščenih trgovcev.



Trio skupnih zmag na reliju Monte Carlu je zapečatil Minijev status dirkalne ikone v šestdesetih letih prejšnjega stoletja. S svojim spektakularnim uspehom na reliju Dakar in svetovnem pokalu FIA World Cup for Cross Country Rallies pa je Mini zdaj na dobri poti, da ponovi legendarne zmagovalne pohode te blagovne znamke iz preteklih let.


Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper