Euro NCAP nagrade za citroene C4, C5 in DS3

Nedelja, 10 Oktober 2010
Po zaslugi storitve Citroën Klic v sili z lokalizacijo vozila je organizacija Euro NCAP Advanced podelila nagrado novim citroënom C4, C5 in DS3. To je nagrada, ki potrjuje prizadevanje znamke Citroën na področju kreativnih tehnologij, uporabnih v vsakdanjem življenju.

Euro NCAP Advanced nagrajuje inovativne sisteme, ki zagotavljajo večjo varnost in so hkrati tudi dostopni čim večjemu številu ljudi. Po zaslugi klica v sili z lokalizacijo vozila so bili nagrajeni trije modeli vozil znamke Citroën: in sicer Citroën C4, C5 in DS3.

Citroën ponuja številne funkcije, ki omogočajo večjo varnost voznika, sopotnikov in drugih udeležencev v prometu, kot je nova storitev Citroën eTouch, ki bo do konca leta na voljo na 7 vozilih. Citroën eTouch vključuje zlasti sisteme za klice v sili in za pomoč na cesti z lokalizacijo vozila. To sta dve brezplačni storitvi, ki sta prek vgrajene SIM kartice na voljo 24 ur na dan, vse dni v tednu, in v primeru, ko smo udeleženi v prometni nesreči ali smo le priča nesreče, omogočata natančno lokalizacijo vozila in hitrejše posredovanje služb za pomoč. Ta prvovrstna ponudba bo do konca leta na voljo v 10 državah.

V Citroën eTouch sta vključeni še drugi dve storitvi, ki sta na voljo prek spleta v strankinem osebnem kotičku My Citroën: Citroën virtualna knjižica vzdrževanja in EcoDriving. Prva storitev lastnika opozarja v primeru pojava tehničnih ali varnostnih težav in ga obvešča o vzdrževalnih posegih, ki jih je treba izvesti na vozilu, druga pa omogoča spremljanje porabe goriva in emisije CO2. Obe storitvi bosta brezplačni ves čas veljavnosti pogodbene garancije za vozilo.

Podelitev nagrad se je odvila na pariškem avtomobilskem salonu 1. oktobra 2010. Trofejo, podeljeno skupini PSA Peugeot Citroën, je prevzel Jean-Marc Gales, direktor obeh znamk.