Fernando Alonso bo vozil maserati grancabrio

Petek, 19 Marec 2010

Dvakratni svetovni prvak Formule 1, Fernando Alonso, voznik Scuderie Ferrari Marlboro, je v Fioranu  "odkril"  Maserati GranCabrio, ki si ga je izbral sam.

Španski voznik je izbral elegantne oblike Gran Cabria v temni zunanjosti in kombinacijo v dveh tonih za notranjost. Granitno siva je barva zunanjosti, med tem ko je notranjost v usnju biserno peščene barve in kombinaciji bordojsko rdeče, kakršna je tudi mehka zložljiva streha.

GranCabrio je sinteza vseh dosedanjih Maseratijevih modelov; od prepoznavnega sloga Pininfarine do izjemne obrtniške spretnosti v vsaki podrobnosti in  neizmernih užitkov v vožnji zaradi zmogljivosti motorja V8 4.7 (323,5kW, 440 KM) s 6- stopenjskim samodejnim menjalnikom. Fernanda Alonsa je navdušila tudi prostornost GranCabria, saj zagotavlja vse udobje štirim odraslim potnikom.  GranCabrio je v zgodovini Maseratija prvi športni avto z odprto streho, namenjen štirim odraslim osebam.

Da bi poudarili povezavo z Maseratijevo zgodovino, ima GranCabrio platneno streho (na voljo v šestih barvah), ki se slogovno ujema z avtom in se zloži v zgolj 20 sekundah (28 sekundah ob hkratnem dvigu vseh štirih oken).   

Od meseca marca je Maserati GranCabrio naprodaj povsod po Evropi.

 

Avto Triglav