Maserati granturismo MC stradale zapeljal v Azijo

Ponedeljek, 27 Junij 2011
Po uradni premieri na Avtomobilskem salonu v Šanghaju, aprila letos, je GranTurismo MC Stradale 24. junija debitiral tudi na prestižnem dirkališču F1 v Šanghaju in tako obeležil prve dobave najnovejšega športnika prodajalcem v tej regiji.



V globalni prodajni mreži Maseratija predstavlja azijsko - pacifiško območje najhitrejše rastoči trg in to predvsem zaradi velikega povpraševanja po klasični limuzini Quattroporte in po GranTurismu coupé. Ta regija predstavlja kar 23 odstotkov v celotni Maseratijevi prodaji in tako kaže izrazito naklonjenost za italijanske športne in prestižno izdelane avtomobile.

Vsi ključni trgi v tej regiji kažejo pozitivno rast, a Kitajska je v zadnjih petih mesecih 2011 trdno na vodilnem mestu  kjer je prehitela Japonsko. Kipeča prodaja na Kitajskem – kar 100 odstotna rast v prvih petih mesecih 2011 glede na leto 2010 - je pognala ta trg na globalno drugo mesto, za Združene države Amerike. V regiji 13 držav je večje povpraševanje po Maseratijevih štrivratnih modelih, saj tam pokupijo kar polovico proizvodnje modela  Quattroporte, enakomerno razdeljeno med obe izvedbi (4.2 in 4.7). Maserati ima v tej regiji skupaj 51 prodajnih salonov (med njimi 18 na Japonskem, 13 na Kitajskem, 8 v Avstraliji). V povezavi z uspešnim indijskim prodajalcem luksuznih avtov Shreyans Group pa je do leta 2015 predvideno odprtje sedmih prodajnih salonov v sedmih večjih mestih v Indiji.