Fokus na prihodnost korporacije Volvo Car

Sobota, 09 Maj 2009

Letošnje Korporativno poročilo, podroben opis poslovanja podjetja Volvo Cars, je združeno s trajnostnim poročilom. Ta pristop do trajnostnega poslovanja je prikazan s pomočjo treh področij – varnost, skrb za okolje in donosnost..Vsako področje vključuje glavne podatke in rezultate iz lanskega leta, opisuje pa tudi vizijo za prihodnost.

Čeprav je korporacija Volvo Car v prejšnjih letih objavila sedem poročil s področja trajnosti, so sedaj vsebino nadgradili tudi s popolnim korporativnim opisom podjetja Volvo Cars.

»Za nas je trajnost ključni del našega poslovanja in je ne moremo obravnavati kot izoliranega področja. Mislim, da je bolj kod kadarkoli prej pomembno delovati proaktivno s trajnostnimi vprašanji in prikazati otipljive rezultate,« pravi Stephen Odell, predsednik in CEO, Volvo Cars.

Ponavljajoče se teme v Korporativnem poročilu kažejo na pomembnost sodelovanja in partnerstva, pa tudi na pomembnost zaposlenih in uspešnega timskega dela v podjetju Volvo Cars. Kot dodatek pri opisnem delu poročila je tudi poglavje o trajnostnih podatkih in finančnimi indikatorji, kot so dobiček, dobiček pred obdavčitvijo in prodajni rezultati.

Več informacij o delu in trajnostnih temah podjetja Volvo Cars je na voljo na www.volvocars.com/sustainability.

 

2AM