GTbyCitroen v ospredju avtomobilističnih strasti

Petek, 22 Maj 2009

Pred konceptnim vozilom GTbyCITROEN, ki je na svetovnem avtomobilskem salonu v Parizu doživel splošno navdušenje in je prejel nagrado Louis Vuitton Classic Concept Award 2008, se odpirajo novi svetovi. V prihodnjih mesecih bo namreč ob boku drugih izjemnih vozil prisostvoval različnim večjim dogodkom.

* 23. maja, ob dirki 24 ur Nürburgringa v Nemčiji, bo avtomobil GTbyCITROEN na simbolični progi odpeljal častni krog in tako otvoril dirko. Od 20. maja dalje si bodo obiskovalci lahko pobližje ogledali konceptno vozilo na razstavnem prostoru družbe Polyphony, ki je Citroënov partner ob tem dogodku.
* 12. junija se bo GTbyCITROEN uvrstil med super avtomobile z vsega sveta na veliki paradi voznikov dirke 24 ur le Mans. Konceptno vozilo se bo tako pridružilo 15O voznikom, ki bodo tvorili 50 posadk na startu te legendarne dirke.
* Od 3. do 5. julija se bo avtomobil GTbyCITROEN udeležil festivala hitrosti "Goodwood Festival of Speed" v Veliki Britaniji. Konceptno vozilo se bo tako pridružilo vozilom, ki so postala mitična zaradi izjemnih linij in občutkov, ki jih nudijo med vožnjo.

S tem konceptnim vozilom je Citroën postal prvi proizvajalec, ki je prestopil meje virtualnega sveta: znamka Citroën je v naravnem merilu dejansko konkretizirala "show car", ki je bil ustvarjen prav za simulacije vožnje v igri Gran Turismo 5. Izredno dinamičen stil tega koncepta odlično pooseblja svet avtomobilističnih tekmovanj, med drugim tudi s svojim pretirano podaljšanim zadkom in niansiranjem bele barve, ki na bokih karoserije prehaja v močno sivo barvo in tako ustvarja učinek vztrajanja podobe na mrežnici in daje občutek nenehnega gibanja avtomobila.


Citroen Slovenija

.