Imenovana nova izvršna direktorica znamke Citroen in direktor znamke DS

Sreda, 07 Maj 2014

S 1. junijem bo mesto izvršne direktorice znamke Citroën nastopila Linda Jackson, ki bo zamenjala dosedanjega direktorja Frédérica Banzeta, ki bo prevzel višjo vlogo v okviru družbe FFP (sodi v okvir Peugeota). Hkrati so imenovali tudi izvršnega direktorja znamke DS, ki se bo močneje ločila od znamke Citroën. To vlogo je prevzel Yves Bonnefont.

Linda Jackson je rojena leta 1958 in ima diplomo MBA na Univerzi Warwick. Ponaša se s preko 35-letnimi izkušnjami v avtomobilski industriji, kjer je med leti 1977 in 2004 delovala pri MG Roverju, od 2005 dalje pa pri Citroenu, kjer je bila nazadnje direktorica Citroën UK & Ireland.

Yves Bonnefont je kariero pri PSA Peugeot Citroën začel leta 1994, v proizvodnem obratu Rennes in tehničnem centru Vélizy. Po različnih pomembnih funkcijah pri družbah Arthur Andersen in McKinsey, se je leta 2012 ponovno pridružil PSA Peugeot Citroën in kot Vodja strategij izpeljal novo pozicioniranje znamk.

Skupaj z izvršnim direktorjem znamke Peugeot, Maximom Picatom, bosta nova direktorja izvrševala strateški plan “Back in the Race”, ki ga je nedavno predstavil Carlos Tavares.
 

Aleksander Praper