Izdelanih 300.000 DS 3

Petek, 27 Junij 2014

Število izdelanih vozil DS 3 v tovarni v kraju Poissy v Franciji je doseglo 300 tisoč. Danes je proizvodno linijo zapustil 300-tisoči DS 3. To je bil DS 3 iz čisto nove omejene serije ‘So Irrésistible’ v črni barvi ‘Perla Nera’.

Vozilo DS 3, prvi model iz serije DS, je na voljo z bogato paleto možnosti za individualizacijo, ki vključuje ‘dvobarvne’ izvedenke in po meri izdelane izvedenke s svojstveno kombinacijo barv in dekorativnih dodatkov. Tovrstna ponudba je predstavljala nov izziv že za tovarniško proizvodnjo, saj smo individualizacijo vključili v sam proizvodni proces.

Tristotisoči izdelan avtomobil se ponaša z novo obliko luči, ki prvič združujejo tehnologiji diod LED in ksenonskih luči ter novih pomičnih smernih kazalcev. Ta inovacija ohranja stil vozila DS 3 ter mu daje edinstven in tehnološko napreden "pogled". Ta 300-tisoči avtomobil DS 3 je iz omejene serije ‘So Irrésistible’. Poleg nove oblike luči DS 3 ‘So Irrésistible’, ki je izdelan na osnovi 3. stopnje opremljenosti ‘So Chic’, ponuja še nove dekorativne dodatke za individualizacijo ‘Irrésistible Paris’, ki izpostavljajo spomenike francoske prestolnice z uporabo vzorca na zadnjih bočnih steklih in lasersko graviranim vzorcem na letvi armaturne plošče, 17-palčna siva lita platišča Aphrodite, kamero za vzvratno vožnjo in nov sistem samodejnega zaviranja Active City Brake ter dizelski motor BlueHDi 120, ki izpolnjuje standard Euro6.


Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper