Land Rover bo otroke učil terenske vožnje

Četrtek, 17 Oktober 2013

Pri Land Roverju se zavedajo, da so otroci bolj dovzetni za učenje kot odrasli, zato so se domislili programa Start Off-Road, ki bo otrokom v starosti med 11 in 17 let nudil učenje terenske vožnje z modelom Evoque v realnih okoliščinah in ne le z igricami.

Otroci bodo lahko spoznavali, kako se s terenskim modelom lotiti vzpenjanja v hrib, sestopanja, prečkanja previsov, vožnje po mokri travi in blatu ter premostitve jarkov, potokov in rek. Še pred tem jih bodo naučili osnov, kot so obvladovanje volana, zaviranje, vzvratna vožnja itd. S takšnim učenjem naj bi postavili močne temelje za nadaljnje vozniške sposobnosti, ki bodo otrokom koristile na cesti ali terenu, ko bodo dozoreli za vozniški izpit. Vsak uporabljeni evoque bo imel vgrajen samodejni menjalnik in dvojne komande, da bo lahko sovoznik po potrebi varno ukrepal. Udeleženci bodo prejeli knjižico, v kateri bo zapisano njegovo učenje, kar mu bo omogočilo, da bodo na takšnem ali drugem šolanju nadaljevali na podlagi pridobljenega znanja. K sodelovanju in učenju bodo povabljeni tudi starši.

Poleg vzgajanja mladih Land Rover s takšno potezo kaže na zavedanje, da se pripadnost znamkam začne graditi že v otroštvu in s tem izkorišča možnosti osvajanja bodočih kupcev na način, ki je bolj koristen in neposreden kot to počnejo druge znamke.


Aleksander Praper