Land Rover na salonu v Los Angelesu

Petek, 11 November 2011
Land Rover bo na avtomobilskem salonu v Los Angelesu, v sredo 16. novembra, prvič predstavil modela Land Rover DC100 in DC100 Sport. Poleg predstavitve omenjenih vozil pa bodo v okviru salonskih dni organizirali še druge dejavnosti za promocijo.



Oba koncepta znamke Land Rover raziskujeta morebitne prihodnje oblikovne smernice legendarnega Defenderja. Uspešno združujeta prilagodljivost, vsestransko uporabnost in možnost različnih zasnov, lastnosti, ki so vedno odlikovale vozila Land Rover in jih odraža tudi sedanji Defender.

Land Rover bo model Land Rover DC100 razstavil v modri barvi Heritage Blue, z belo streho. Opremljen bo z novimi 20-palčnimi platišči s petimi kraki in pnevmatikami za ekstremne terene Cooper Zeon LTZ 275/55 R20. Konceptni DC100 je bil posebej prilagojen za premierno predstavitev v Severni Ameriki in poudarja izjemno zmogljivost. Land rover DC100 sport bo nespremenjen, na zadnjem delu pa opremljen s kompletom za prevoz jadralne deske (jadralna deska in kovček Peli).

O privlačnosti oblikovanja koncepta Land Rover DC100 Sport priča priznanje revije AutoWeek, ki ga je po  premierni svetovni predstavitvi na Avtosalonu v Frankfurtu razglasila za najboljši koncept.