Loeb in Ogier ostajata pri Citroen Racing

Sobota, 31 Julij 2010
Sébastien Loeb, ki je voznik pri znamki Citroën že vse od leta 2001, bo tudi v letu 2011 v svetovnem prvenstvu v rallyu FIA tekmoval za ekipo CITROËN Racing. Ekipa je obnovila pogodbo tudi s Sébastienom Ogierem, in sicer za tri naslednje sezone.



Svetovno prvenstvo v rallyu FIA bo v letu 2011 doživelo zgodovinski preobrat, saj bo na prizorišče zapeljala nova generacija avtomobilov na štirikolesni pogon 1600 s turbopolnilnikom. Po petih osvojenih naslovih svetovnega prvaka v kategoriji konstruktorji po letu 2003, si CITROËN želi zagotoviti vse možnosti za nadaljnji uspeh. Zato je v svoje vrste sprejel Sébastiena Loeba in Sébastiena Ogiera.

Olivier Quesnel (direktor ekipe CITROËN Racing): "To je za ekipo CITROËN Racing nedvomno dvojno zadovoljstvo. Sébastien Loeb ni zadovoljen z najlepšo zbirko uspehov v zgodovini rallya: še vedno v njem gori želja po osvajanju zmag in naslovov. Njegove izkušnje, inteligenca pri dojemanju dirke in njegove sposobnosti, ki mu omogočajo popoln izkoristek opreme, bodo še toliko bolj pomembni, ker mu bomo v naslednji sezoni priskrbeli nov dirkalnik. S Sébastienom Ogierem ekipa CITROËN Racing že nekaj časa pripravlja prihodnost. To je razlog, zaradi katerega smo želeli podpisati pogodbo za naslednje tri sezone. Dani Sordo je še vedno v naših načrtih za naslednjo sezono, vendar moramo najprej dokončno pripraviti budžet, preden bomo sporočili celoten program."

Sébastien Loeb: "Moja pogodba z ekipo CITROËN mi je dopuščala možnost, da konec letošnje sezone prekinem sodelovanje z njo. Vendar sta moja motivacija in moja želja po zmagah še vedno enako močni! Sezona 2011 bo moja enajsta sezona, ko tekmujem pod zastavo znamke CITROËN. Mislim, da bo svetovno prvenstvo zelo zanimivo, saj prihaja nova generacija dirkalnikov, ki bo pomešala karte proizvajalcev. Ni skrivnost, da nepretrgoma delamo na novem avtomobilu CITROËN DS3 in prav nestrpen sem, da z njim izzovem tekmece. Dotlej pa je moj osnovni cilj osvojitev sedmega zaporednega naslova svetovnega prvaka."

Sébastien Ogier: "Zahvaljujem se ekipi CITROËN, da mi je podaljšala pogodbo, in to za naslednje tri sezone. Svojo tekmovalno pot v svetovnem prvenstvu sem začel prav s to ekipo in vedno sem govoril, da je zame najbolj pomembna. Veselim se ob misli, da bom vozil novo generacijo dirkalnikov v svetovnem prvenstvu v rallyu in da bom branil barve znamke, ki je na najvišjem mestu. Tako kot Sébastien sem osredotočen predvsem na konec sezone, ki se bo začela z rallyem po Finski, kjer bom prvič stopil v vrste ekipe CITROËN Total World Rally Team."


PR Citroen Slovenija