Maseratijevi športni modeli na salonu v Moskvi

Torek, 04 September 2012

Na Mednarodnem avtomobilskem salonu v Moskvi Maserati ob modelu Quattroporte Sport GT S predstavlja prenovljeni športni različici GranTurisma in GranCabria, s čimer zaključuje prenovo ponudbe teh dveh modelov. Maserati na salonu razstavlja skupaj s svojim ruskim distributerjem Mercury.



Predstavitve modelov pred prenovo:


Maserati granturismo sport
Granturismo sport nadgrajuje Maseratijevo tradicijo združevanja športnega značaja in zmogljivosti z eleganco in uglajenostjo ter udobjem za štiri odrasle potnike. Od lansiranja maseratija granturismo, leta 2007, je ta presegel prodajno številko 15.000. Granturismo sport je bil deležen enakih posegov kot prenovljena modela GranTurismo S in GranTurismo, iz palete pa izstopa z bolj aerodinamično zasnovo karoserije.

Maserati grancabrio sport
S svetovno premiero prenovljeni model GranCabrio Sport krepi svojo prisotnost na trgu kabrioletov z osveženo zunanjostjo in zmogljivejšim motorjem, ki premore dodatnih 10 KM in 10 Nm navora, oziroma skupno 338kW (460 KM) in 520Nm. Motor je povezan s samodejnim 6-stopenjskim menjalnikom ZF, ki med drugimi režimi delovanja omogoča tudi izbiro Sport načina, ki s hitro delujočim sistemom MC Auto Shift hitrost prestavljanja poveča do 50%. Ta način vključuje tudi vklop sistema Launch Control. Na ta način maserati grancabrio sport 100km/h doseže v 5 sekundah, najvišja hitrost pa je 285 km/h. Izboljšanim zmogljivostim ustrezno so otrdili tudi vzmetenje

Nov je prednji odbijač, prenovljeni so žarometi, izboljšan in bolj zmogljiv je motor, dodelano pa je tudi vzmetenje. Oblika modela Maserati GranCabria Sport izraža povezavo z modeli Granturismo Sport in MCStradale.  Ena očitnejših sprememb so luči z integriranio LED tehnologijo. V notranjosti je novo oblikovan volanski obroč, dopolnjujejo ga podaljšane Trofeo obvolanske ukazne ročice in novo oblikovane stopalke.

Maserati quattroporte sport GT S
Maserati quattroporte sport GT S je najbolj izrazit športnik v paleti Quattroporte. Zmogljiv V8 motor pridela 336kW (450 KM) in 510 Nm navora, najvišja hitrost je 287 km/h, pospešek od 0 do 100 km/h pa 5 sekund. Samodejni športni menjalnik in športni izpušni sistem, skupaj z bolj agresivno podobo oznanjajo eno najbolj športnih luksuznih limuzin.

Aleksander Praper