Mini Driving Experience

Petek, 27 September 2013

Od leta 1977 lahko vozniki BMW-jev pilijo svoje vozne spretnosti na številnih posebnih poligonih, vozniki minijev pa lahko preizkusijo občutek go-karta od leta 2003. Sedaj se je obseg usposabljanj v vožnji še povečal. Strokovnjaki iz sveta avtomobilizma nudijo voznikom minijev svoje znanje in izkušnje na nadgrajenem poligonu v bavarskem mestu Fürstenfeldbruck/Maisach.

Tako bolj kot tudi manj izkušeni vozniki lahko sedaj izkoristijo ponujene vsebine usposabljanja, se preizkusijo v drsenju po snegu in ledu, poiščejo idealno linijo dirkalne steze ali pa se odpravijo na vožnjo po slikoviti pokrajini. Rdeča nit ostaja enaka – z obvladovanjem avtomobila v različnih, včasih celo zahtevnih situacijah bodo stranke postale boljši in bolj varni vozniki v vsakodnevnem prometu.

Vsa usposabljanja in vožnje v sklopu Mini Driving Experience se izvajajo v majhnih skupinah pod vodstvom posebno usposobljenih Minijevih inštruktorjev. Poleg varne vožnje (Mini Safety Training) in vožnje po dirkalnem poligonu (Mini John Cooper Works Experience) so na voljo tudi enodnevne ali večdnevne vožnje. Tretji podsklop Mini Driving Experience je Mini Customised Experience, kjer lahko udeleženec individualno izbere tip vožnje ali delo z osebnim trenerjem. Ker vsi tipi poligonov niso namenjeni zgolj napredovanju ampak tudi zabavi, je moto vseh modulov usposabljanja »Več varnosti. Več zabave

Individualni programi ponujajo tehnično znanje, obenem pa poučujejo o zakonih fizike, ki zadevajo vožnjo. Hitra menjava voznih pasov, zaviranje in krmilni manevri pri visoki hitrosti ter tudi slalom med stožci se že izvajajo na osnovnih poligonih. Vsakdo, ki se preizkusi v teh vajah v varnem okolju, pridobi boljše in hitrejše reakcije v dejanskih voznih situacijah.

Za bolj usposobljene udeležence pa program ponuja sklop, kjer lahko vozniki preizkusijo meje avtomobila – na primer podkrmiljenje in prekrmiljenje ali pa kontrolirano drsenje v krogu oziroma driftanje.

Za prave navdušence nad znamko Mini pa je na voljo dvodnevni dogodek Mini John Cooper Works Fascination Nordschleife, kjer vozniki preizkusijo meje najzmogljivejših modelov Mini na 20,8 km dolgi legendarni dirkalni stezi s 73 zavoji in 300 metri višinske razlike.

Preko 120 usposobljenih inštruktorjev BMW in Mini – številni med njimi so testni vozniki, inženirji in snovalci avtomobilov – nudi udeležencem po vsem svetu svoja tehnična znanja in didaktične sposobnosti ter pogosto večletne izkušnje iz sveta avtomobilističnega športa, da bi zagotovili optimalno uspešnost usposabljanja ter ponudili nepozabno doživetje v vožnji.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper

Galerija