Mini in Life Ball 2008

Ponedeljek, 02 Junij 2008

V soboto, 17. maja je  Joseph Corre pred 40.000 gledalci po rdeči preprogi na dunajskem mestnem trgu Rathausplatz ekskluzivo zapeljal avtomobil Life Ball MINI 2008. V spremstvu štirih manekenk v „britanskih šolskih uniformah“ in Sophie Ellis Bextor kot sovoznice je bila prva vožnja Life Ball MINI 2008 uvod v fantastično otvoritveno predstavitev.

V skladu s tradicijo oblikuje Life Ball MINI tisti modni kreator, kateremu je v okviru otvoritve posvečena tudi modna predstava – v letošnjem letu je bila to angleška znamka modnega perila Agent Provocateur. Kot izhodišče ekskluzivne unikatne kreacije je bil letos izbran novi MINI Clubman.

“Nova oblika avtomobila MINI tako zelo spominja na stare policijske avtomobile MINI, da se nam je takoj porodila zamisel, da ga v notranjosti v slogu Agent Provocateur uredimo tako, da si boste želeli, da vas aretirajo. Klasično, vendar kljub vsemu nekoliko začinjeno zunanjost v roza in črni barvi, ki nosi tipični podpis agencije Agent Provocateur, dopolnjuje tudi blisk v roza barvi. Notranjost je izdelana kot zapeljiva zaporniška celica, opremljena z lisicami, pritrjenimi neposredno na stene, terodsevnimi stekli in kovinskimi zaporniškimi rešetkami,” je povedal ustanovitelj agencije Agent Provocateur Joseph Corre.

Kot vsako leto, bo tudi letos izviren in tokrat pred pobegom varen Life Ball MINI ponovno mogoče kupiti na dražbi na portalu eBay. V četrtek, 5. junija, gre zares. Navdušenci nad avtomobilom MINI in blagovno znamko Agent Provocateur po vsem svetu bodo imeli deset dni časa za nakup tega izvirnega modela, hkrati pa bo to tudi dobrodelno dejanje. Celoten izkupiček dražbe bo, kot vedno, namenjen Life Ball oz.  projektom za boj proti virusu HIV/AIDS-u. Do danes so dražbe „Life Ball MINI“ – na katerih so sodelovale priznane modne ikone, kot so Diesel, Missoni, Ferré in Versace – ustvarile skupni izkupiček v višini 260.000 €.

Vsesvetovni boj proti virusu HIV/AIDS-u predstavlja osrednje težišče družbenih in socialnih prizadevanj skupine BMW. Še posebej daljnosežna so pri tem prizadevanja podjetja v Južni Afriki, ki poleg obširnega programa za zagotavljanje delovnih mest delavcem in njihovim družinam vključujejo tudi različne projekte v skupnostih in širši družbi. Tudi v drugih prizadetih državah, kot na primer na Tajskem ali na Kitajskem, ta proizvajalec avtomobilov sodeluje v boju proti svetovni pandemiji. S članstvom v organizaciji Global Business Coalition on HIV/AIDS (GBC) se je zavezal k nenehnemu prizadevanje za reševanje težav v posameznih državah.

“S podporo dunajskemu dogodku Life Ball stopa blagovna znamka MINI na lastno pot in se uveljavlja s popolnoma individualnim prispevkom v boju proti tej bolezni imunske nezadostnosti,” opisuje prizadevanja blagovne znamke Andreas-Christoph Hofmann, vodja oddelka MINI za komunikacijo s trgi. “Life Ball vsako leto na čustven način opomni javnost na to svetovno pandemijo. Z dražbo izvirno oblikovanega avtomobila MINI bomo dobili pomemben finančen izkupiček in ga namenili projektom za boj proti virusu HIV/AIDS-u.”

Polovica prihodkov bo namenjena nacionalnim projektom v Avstriji, druga polovica pa gre mednarodnim projektom. Za razporeditev denarja v mednarodne projekte skrbi ameriška fundacija za raziskave aidsa (amfAR).
Life Ball MINI 2008 z Agent Provocateur je sicer razstavljen na Dunaju še do 15. junija in ga lahko občudujete v novem MINI centru na Heiligenstädter Straße 66, 1190 Dunaj. (Odprto: PON - PET 8.00 - 18.00, SO 9.00 - 12.00). Več informacij o socialnih in družbenih programih skupine BMW najdete na spletni strani www.bmwgroup.com/responsibility.

.