MINI na avtomobilskem salonu v Detroitu

Sreda, 14 Januar 2009

Predstavitev blagovne znamke MINI na Severnoameriškem mednarodnem avto salonu  2009 (North American International Auto Show (NAIAS)) v Detroitu zaznamuje predvsem svetovni prvenec neobičajno vznemirljivega modela MINI Cabrio in preboj blagovne znamke v novo dobo mobilnosti.

S prvim javnim nastopom novi MINI Cabrio ob izredno privlačnih poudarkih predstavlja prehod v toplejši letni čas, saj ta odprti štirisedežni MINI nudi veliko možnosti, kako se letos v ta spremenljivi letni čas podati še posebej zgodaj. 

Obiskovalci v Detroitu bodo imeli priložnost, da od 17. do 25. januarja 2009 doživijo tudi MINI E, ki bo na voljo s 500 enotami prvega v celoti električnega MINI-ja, ki ga bodo izbrani vozniki v Kaliforniji, New Yorku in v New Jerseyju lahko vozili v vsakdanjem prometu. BMW Group z uvedbo tega revolucionarnega modela postavlja še enega od mejnikov na poti k individualni mobilnosti popolnoma brez emisij.

En od poudarkov na NAIAS 2009 so tudi trenutne različice modelov MINI in MINI Clubman. Največ pozornosti sta deležna najnovejša člana v tej seriji, in sicer MINI John Cooper Works in MINI John Cooper Works Clubman. Oba vrhunska športnika poganja štirivaljnik s 155 kW/211 KM moči in s turbokompresorjem twin-scroll z neposrednim bencinskim vbrizgavanjem. 

BMW Group Slovenija

.