Mini United 2012 – največji Mini dogodek

Četrtek, 29 Marec 2012

Spet je čas za Mini United. Mednarodna skupnost, ki jo druži simpatija do britanske znamke premium majhnih avtomobilov Mini, je pripravljena na četrti festival na prostem, ki bo potekal od 11. do 13. maja 2012. Dogodek Mini United 2012, ki ga bo gostilo dirkališče Circuit Paul Ricard v francoskem Le Castelletu – več desetletij prav tako prizorišče dirk za Formulo 1 – bo poleg priljubljenih aktivnosti Mini skupnosti svojim obiskovalcem ponudil izjemno zasedbo glasbenih nastopov.


Mini United je navdušencem znamke Mini po vsem svetu vedno predstavljal vrhunec med festivali. In tudi letos bo za vse nas, ki nas poživljajo glasbeni ritmi to pomemben datum na koledarju. Z uradnim razkritjem zasedbe gostov na Mini United, pravi ljubitelji ne bodo edini, ki bodo v celoti potešili svoje apetite; obiskovalci festivalov iz celega sveta bodo prav tako zagrabili priložnost, da si ogledajo nastope svojih nacionalnih in mednarodnih glasbenih idolov.

Potrjeni nastopajoči za MINI United 2012:

Petek, 11. maj:

·    Iggy and the Stooges
·    Martin Solveig
·    Hubert-Félix Thiéfaine
·    The Rifles
·    Naive New Beaters

Sobota, 12. maj:

·    Gossip
·    The Ting Tings
·    Ben Mazué
·    SOMA
·    Charlie Winston
·    Birdy Nam Nam


Leta 2009 se je na festivalu Mini United, ki se je odvijal na dirkališče Silverstone v Angliji, zbralo približno 25.000 ljubiteljev iz več kot 40 držav, da bi poleg tretjega mednarodnega srečanja Mini skupnosti počastili tudi 50. obletnico rojstva blagovne znamke.

Letošnji program dogodka je bogatejši in pestrejši kot kadar koli prej. Poleg nastopov vodilnih izvajalcev mednarodne glasbene in DJ scene je samoumevno, da bo družina izdelkov Mini prav tako stopila na oder v vsem svojem sijaju. Modeli Mini John Cooper Works se bodo počutili še posebej domače v areni, kjer se je pisala bogata zgodovina Formule 1. Ljubitelji avtošporta se bodo lahko kot vozniki med seboj pomerili v dirkah različnih serij Mini, medtem ko bo ekskluzivna predstavitev novega modela Mini dodatno popestrila vsebino programa. Nenazadnje pomenijo cela vrsta zabavnih športnih dejavnosti, stunt šovi in razstava izjemnih klasičnih avtomobilov Mini zagotovilo za atraktivno združitev zabave na prostem z avtomobilsko akcijo Mini v čisto vsaki obliki.

Zagotovljen bo tudi bogat zabavni program za mlajše ljubitelje Mini, vključno s pestro ponudbo kulinaričnih specialitet. Naslednja vrhunca festivala Mini United bosta »MINI Club Area« in »Beauty Parking«, ki bosta služila kot parkirišče in prizorišče za bolj stilsko opremljene člane flote Mini. Za večino ljubiteljev četrtega festivala Mini United je vožnja po prizorišču s svojim lastnim Mini glavni vrhunec dogodka.

Mini United 2012 ne bo minil brez udeležencev iz Slovenije. Na Mini United 2012 se bo odpravila tudi karavana vozil Mini iz Slovenije. Člani kluba New Mini Drivers se bodo s svojimi vozili Mini predstavili celo na razstavnem prostoru dogodka.

Dodatne informacije o dogodku Mini United 2012 so na voljo na www.MINIspace.com/MINIunited.


Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper