Miniji in buldogi na čajanki v Britanski ambasadi

Sreda, 05 November 2014

Ponedeljkovo popoldne je bil v znamenju dveh velikih britanskih ikon - avtomobilske znamke Mini in psov pasme angleških buldogov. Mini in prikupni štirinožni prijatelji angleškega buldoga Spikea so se družili v sproščenem in prijetnem okolju vrta rezidence Britanske ambasade v Ljubljani, na tradicionalnem britanskem druženju ob popoldanskem čaju in prigrizkih.


 

Dobrovoljnih buldogov izvrstna ponudba čajev in okusnih angleških piškotov ter tradicionalnih angleških sendvičev ni pretirano premamila, saj so raje uživali v soju žarometov in bliskanju fotoaparata, ki so se mu z največjim veseljem nastavljali. Z velikim zanimanjem so odkrivali tudi dva razstavljena najnovejša Minijeva modela, novega tri- in petvratnega minija, ki sta na trg vstopila letos, ob 55-letnici znamke Mini.

Na sprejemu je zbrane goste nagovoril Lothar Schupet, generalni direktor BMW Group Slovenija, ki je izpostavil britanske korenine znamke MINI: »Dejstvo, da smo se danes zbrali v rezidenci britanske ambasade ni naključje, saj je znamka Mini že več kot pet desetletij testno povezana z Veliko Britanijo. Večina vozil Mini je namreč proizvedenih v Veliki Britaniji in veliko britanskih simbolov je vključenih v DNK Minijevih vozil in Mini Lifestyle kolekcije.« Britanski začasni odpravnik poslov Christopher Yvon je razložil, kako izgleda običajna britanska čajanka. Izrazil pa je navdušenje nad inovativno različico Mini čajanke.

Druženje so s svojo prisotnostjo dopolnili člani Slovenskega kluba angleških buldogov, ki so svoje varovance pripeljali na dogodek. Na čajanki so se angleški buldogi izredno navdušili nad plišastim Spikeom ter se z njim veselo igrali. Pozornost, ki so jo buldogi bili deležni ni zanje nič novega, saj so je navajeni že iz številnih pasjih razstav, ki se jih udeležujejo. Naslednja taka bo 17. januarja v organizaciji Slovenskega kluba angleških buldogov potekala v Sloveniji.

 
Angleški buldog Mini Spike

Angleški buldog Mini Spike je s predstavitvijo novega trivratnega modela Mini postal obraz blagovne znamke. V televizijskem oglasu je Spike spoznaval najbolj kultni avtomobil, novi mini. Na svoji prvi vožnji v novem miniju je buldog Spike spoznal vse ključne prednosti najnovejšega člana britanske družine majhnih avtomobilov. Plišasti Mini Spike je eden najbolj priljubljenih izdelkov Minijeve Lifestyle kolekcije.

 
Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper