Nagrajena Citroënova linija vozil DS in dirkač Sebastien Loeb

Sreda, 01 Februar 2012

Zaradi svojega drznega stila je linija DS na 27. mednarodnem avtomobilskem festivalu prejela najvišje priznanje za oblikovanje. S slednjim so nagrajene neobičajne rešitve, za katere se je odločila znamka Citroën in jih cenijo njene stranke. Sébastien Loeb, pravi ambasador znamke Citroën, pa je na festivalu prejel prestižno zlato palmo za svoj 8. naslov svetovnega prvaka v reliju, ki ga je osvojil letu 2011.



Nagrada za linijo DS
Najnovejšo linijo vozil DS, ki je prvič prišla v prodajo pred komaj 20 meseci, danes sestavljajo vozila Citroën DS3, DS4 in DS5. To je linija vozil, ki dopolnjuje osnovni izbor Citroënovih  modelov in ponuja proizvode za stranke, ki iščejo neobičajen stil in francosko prefinjenost. Linija DS predstavlja pravo prodajno uspešnico, saj je bilo od začetka prodaje prodanih skoraj 180.000 avtomobilov. Z najvišjim priznanjem mednarodni avtomobilski festival nagrajuje delo Citroënovih oblikovalskih ekip. Trofejo je na uradni slovesnosti, ki je potekala 25. januarja, v okviru 27. mednarodnega avtomobilskega festivala, prevzel Jean-Pierre Ploue, direktor za oblikovanje pri skupini PSA Peugeot Citroen.

Zlata palma za Loebovo izjemno kariero
Športna avantura med Citroënom in Sébastienom Loebom se je začela leta 2001. Deset let kasneje je postal najuspešnejši voznik v športnem avtomobilizmu v zgodovini. 8 naslovov  svetovnega prvaka v reliju je enega za drugim nanizal med leti 2004 in 2011. Sébastien Loeb je tudi pripomogel, da je Citroën osvojil sedem naslovov svetovnega prvaka v kategoriji konstruktorjev. Tudi v sezoni 2012 je svoje nastope pričel z najboljšim rezultatom na prvem reliju svetovnega prvenstva 2012, v Monte Carlu. V počastitev te izjemne športne kariere je žirija na 27. mednarodnem avtomobilskem festivalu Loebu podelia Zlato palmo. Sébastien Loeb je to prestižno nagrado prejel na slovesnosti 25. januarja v hotelu des Invalides v Parizu.

Po sporočilu za javnost povzel Aleksander Praper